fbpx
Nieuws

Uneto-VNI gaat teugels aantrekken

De mogelijk verplichte, strengere erkenningsregeling waarvoor brancheorganisatie Uneto-VNI momenteel pleit bij het kabinet, wordt op termijn mogelijk een voorwaarde voor het lidmaatschap. Dit betekent dat Uneto-VNI sancties gaat nemen ten opzichte van leden die het niet zo nauw nemen met fabrikantenvoorschriften omtrent installatie en onderhoud van de gehele gasinstallatie, inclusief de rookgasafvoeren.

Ledenraadpleging

De brancheorganisatie bespreekt haar plannen voor een zwaardere erkenningsregeling en de herziening van het kwaliteitsbeleid met de leden tijdens veertien regiobijeenkomsten die vanaf 8 maart plaatsvinden. Dit bleek uit een presentatie van de branchevereniging op de VSK, naar aanleiding van de bevindingen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV), dat koolmonoxide-ongelukken in Nederland onderzocht. Uit dit onderzoek bleek onder meer dat de branche onvoldoende in staat is geweest om zelf aan kwaliteitsborging te doen. Dit voorjaar komt het kabinet met een reactie op het OVV-onderzoek, en mogelijk nieuwe voorstellen voor (verplichte) kwaliteitseisen voor installatiebedrijven die gasketels plaatsen en onderhouden.

Eén erkenningsregeling

Uneto-VNI zet ook in op één kwaliteitsregeling; op dit moment zijn er met SEI/KvINL en Sterkin nog meerdere erkenningsregelingen voor installateurs.

Meer achtergronden over de VSK leest u in vakblad Installatie en Sanitair, dat deze week verschijnt. In ons online dossier meer nieuws.

 

 

2 reacties op “Uneto-VNI gaat teugels aantrekken

 1. Anton schreef:

  Dit roepen de Sterkin en Sei al jaren,
  als nu jullie oren worden gewassen worden we wakker, maar naar jullie eigen achterban wordt niet geluisterd die ook dit al jaren roepen

  zal wel weer een geldkwestie zijn

 2. Frits schreef:

  ik ben bang dat het alleen maar weer om geld gaat allemaal clubjes die niet echt affiniteit met het vak van ons hebben, en dan is er nog wat, wat erkenningen en strakker aantrekken van teugels , een gas erkenning heb je volgens mij voor het leven, het is het resultaat van een vakdiploma gasfitter zonder kon je vroeger niet aan de bak zeg maar.
  Misschien moeten wij vakgenoten ons eens gaan af vragen of we zelf niet beter een club kunnen oprichten ? en dan alleen wel met bestuurders die zelf weten wat er leeft in de branche. en geen lieden die met weinig doen over onze rug hun zakken lopen te vullen ,
  Ik zou heel graag eens willen weten wie die foute installateurs zijn die ongelukken veroorzaken , naam en toenaam en met vermelding van hun behaalde vakdiploma s en niet afschuiven naar personeel he , ik heb mijn sterke twijfels dat er gasfitters rond lopen die echt de fout zijn ingegaan en zou dat dus wel eens bewezen willen zien , ik sta open voor commentaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.