fbpx
Nieuws

Vaillant lanceert slimme thermostaat

 

Vaillant heeft zich ook gevoegd bij het grote aantal aanbieders van slimme verwarmingsthermostaten. Deze maand komt de vSmart beschikbaar. De draadloze thermostaat van de Duitse ketelfabrikant werkt vooralsnog enkel op de eigen toestellen via het eigen eBUS-protocol. Dit betekent wel dat hij de ketel modulerend aan kan sturen.

De thermostaat, werd in maart al aangekondigd op de ISH in Frankfurt, Nederlandse beursintroductie vond plaats op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg. Zie hier een fotoalbum met nieuws van de beurs.

In ons vakbladSpecificaties

Net als nagenoeg elke slimme thermostaat kan de bekende bediening en samenstellen van het klokprogramma via smartphone of tablet geregeld worden. Dankzij actuele gegevens van het internet weet de slimme thermostaat de buitentemperatuur en bepaalt daardoor het meest efficiënte stookprofiel binnenshuis. De thermostaat past zo automatisch de watertemperatuur van de cv-installatie aan op de buitentemperatuur. De vSmart heeft een zelflerende functie, waardoor deze het opwarmgedrag van de woning leert kennen en zorgt dat de ruimte op de gewenste tijd op de gewenste temperatuur is. De thermostaat communiceert via WiFi met de draadloze communicatiemodule, die wordt aangesloten op de cv-ketel. De draadloze vSMART kan zowel aan de wand als op tafel worden geplaatst. Opvallend is dat de app ook melding geeft van lage waterdruk en de status van de cv-ketel.  Met Vaillant hebben nu bijna alle ketelmerken hun slimme thermostaat in het schap. Enkel Remeha heeft haar eTwist nog niet leverbaar voor de Nederlandse markt.

Meer thermostatennieuws?

In vakblad Installatie en Sanitair vindt u een actueel overzicht van de slimme thermostaten die nu op de markt zijn of binnenkort komen. Alle afbeeldingen van de thermostaten plus apps die hier besproken zijn vindt u in ons online Thermostaten-fotoalbum.

Klik hier voor een gratis proefnummer of voordelig proefabonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.