fbpx
Nieuws

Vakbeurs Energie in Den Bosch

Vakbeurs Energie, onderdeel van de Nationale Energie Week in Den Bosch, gaat weer van start. In de Brabanthallen in Den Bosch worden van 11 tot en met 13 oktober tegelijkertijd de beurzen Prefab, Industrial Heat & Power en Zero Emission Ecomobiel gehouden.

De vakbeurs komt op een bijzonder moment: de energietarieven beheersen dagelijks de krantenkoppen, de verduurzamingsdrang is groter dan ooit. Maar tegelijkertijd heeft de markt van duurzame techniek grote problemen om aan de vraag te voldoen, en kampen ook installatiebedrijven met capaciteitsuitdagingen.

De beurs wordt van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober gehouden. Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Prefab, Zero Emission Ecomobiel en Industrial Heat & Power zijn samen goed voor zo’n 400 stands en 200 expert sessies.

Toegangskaarten zijn hier te verkrijgen.

Het inhoudelijke programma van de beursvloer is hier te vinden.

Innovative Energy Solutions award 2022

De organisatie van Vakbeurs Energie heeft drie technieken genomineerd voor de Innovative Energy Solutions award. Het gaat om een energieleverende damwand, een schutting als geluidloze bron voor water/water warmtepompen en een nieuwe, goedkope en duurzame batterijtechnologie. Bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de award vindt plaats tijdens de vakbeurs.

Donderdag 13 oktober is het Nederlands Warmtepomp Congres; tijdens deze kennismiddag worden bezoekers bijgepraat over de markt van warmtepompen.

Rol van waterstof

Een groeiende rol lijkt weggelegd voor waterstof binnen de energietransitie. Specifiek voor dit onderwerp kunnen bezoekers terecht op de Dutch Hydrogen Days . Dinsdag 11 oktober staat in het teken van waterstof in mobiliteit. Woensdag 12 november staat waterstof in de gebouwde omgeving op het programma. Waterstof is mogelijk een kosteneffectief alternatief voor warmtepompen en stadswarmte. En de distributie? Wellicht zijn de bestaande aardgasleidingen een optie? Op donderdag 13 oktober worden bezoekers meegenomen in de mogelijkheden van waterstof in een klimaatneutrale industrie in 2050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.