fbpx
Nieuws

Vakcentrum luchtbehandeling in startblokken

In het gloednieuwe ROVC in Ede wordt gewerkt aan een nieuwe opleiding luchtbehandeling voor de utiliteit. Naar verwachting gaan de eerste cursussen begin 2022 van start.

Technisch opleider ROVC ontwikkelt het vakcentrum in opdracht van brancheorganisatie Binnenklimaat Nederland (voorheen de VLA). ROVC is gevraagd om lesmateriaal te ontwikkelen voor technici die werkzaam zijn in de luchtbehandeling en luchtdistributie.

Afgelopen week werd de eerste luchtbehandelingskast van Systemair in het vakcentrum geplaatst. Later dit jaar komen er nog twee luchtbehandelingskasten van andere leveranciers bij. “Met de luchtbehandelingskasten zijn we in staat om uniek lesmateriaal en practica te ontwikkelen, waardoor we een sleutelrol vervullen in het verbeteren van het binnenklimaat in Nederland”, zegt Richard Pape, Product Manager bij ROVC.

Gloednieuw TechCenter

De opleiding voor luchtbehandelingsmonteurs is gevestigd in het nieuwe TechCenter in Ede. Dat kan dagelijks 400 cursisten ontvangen voor opleiding in industriële en installatietechniek. De nieuwbouw in Ede herbergt 19 theorielokalen en 3000 m2 praktijkruimte. In het gebouw zelf zijn zeven klimaattechnologieën geïntegreerd. Dit zijn bijvoorbeeld een WKO-systeem, een lucht-water warmtepomp en een VRF-systeem. De systemen zelf en de informatie uit deze systemen maken onderdeel uit van het praktijkgedeelte van de cursussen op het gebied van installatie.

Het nieuwe vakcentrum in Ede is niet het eerste vakcentrum voor binnenklimaattechniek. Vorig jaar opende namelijk het eerste vakcentrum voor binnenklimaat zijn deuren in het pand van IW Nederland in Amersfoort. Dat vakcentrum is echter vooral bedoeld voor ventilatie in woningen. Het vakcentrum in Ede is gericht op de utiliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.