fbpx
Nieuws

Installatietechniek op de BouwBeurs

De BouwBeurs is misschien niet dé beurs voor de installateur; toch is een bezoekje aan de Jaarbeurs in Utrecht wel de moeite waard.

In hal 7 zijn diverse installatiefabrikanten te vinden. Je vindt er onder andere verwarmings- en ventilatietoestellen, maar ook een aantal sanitairfabrikanten. Alle deelnemers in de categorie ‘Installatie, keukens en sanitair’ staan hier op een rij. Belangrijke focus is de aardgasloze nieuwbouw en de verduurzaming van bestaande woningen: dus veel warmtepompen.

BouwBeurs Nieuwscafé

Op de BouwBeurs wordt het Nieuwscafé geprogrammeerd door Aannemervak.nl, zusterwebsite van Installatie.nl. Daar houdt Frans Reichardt (blogger op deze website) dagelijks live interviews met bouwers die een stapje extra zetten op de thema’s: energieneutraal bouwen, renovatie & transitie, gezonde gebouwen en personeel & veiligheid. Ook voor installateurs worden hier interessante onderwerpen behandeld. Meld je nu aan voor het Nieuwscafé, dat te vinden is in de overgang tussen hal 7 en hal 8.

Op maandag is bijvoorbeeld om 11.30 u een gesprek over de Plus-op-de-meter-woningen van Van der Hulst Bouwbedrijf en om 13.30 een presentatie van Klimaatgarant over warmtepomptechniek. Dinsdagmiddag om 12u presenteert USP de belangrijkste trends in de sector. Om 14u is Installatie.nl-blogger en energie-adviseur Lars Boelen te gast. Hij geeft zijn visie op de verduurzaming van de bouw en woningsector. Op de woensdag interviewt Frans Reichardt de mensen achter EnergieGO: hoe in de juiste stappen naar nul op de meter zonder spijt (10.30u), om 11.30u de do’s and don’ts rondom bewonerscommunicatie bij renovatie, en om 13u een gesprek over de Arnhemse energieneutrale wijk De Kiem, met aanjager DNA in de Bouw. Volledig programma hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.