fbpx
Nieuws

WKO brengt Ahoy duurzaamheidslabel

WKO brengt Ahoy duurzaamheidslabel

Ahoy Rotterdam is beloond met het gouden Green Key certificaat. De Green Key is hét internationale keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering in de hospitality branche

 

 

De gouden classificatie is het hoogst haalbare niveau van het keurmerk dat jaarlijkst wordt toegekend en gecontroleerd. Het afgelopen jaar heeft Ahoy zich weer ingespannen om de druk op het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. Zo is er begonnen met de installatie van een Warmte-Koude-Opslag (WKO) en heeft Ahoy een Social Return convenant afgesloten met Gemeente Rotterdam. 

 

WKO

Komend jaar neemt Ahoy een groot bodemenergiesysteem in gebruik. De Warmte-Koude-Opslag (WKO) zorgt voor meer efficiënte verwarming en koeling. Door energieopslag in de bodem beschikt Ahoy ’s zomers over de kou van de winter en ’s winters over de opgeslagen warmte van de zomer.

Social return

Ahoy gaat zich extra inspannen om Rotterdammers met een bijstandsuitkering aan een baan of werkervaring te helpen; opdrachtnemers van de evenementenaccommodatie zullen bij de uitvoering van opdrachten meer mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt inzetten (social return). Deze nieuwe vorm van social return moet in de komende drie jaar leiden tot 50 à 80 plaatsingen. De Gemeente Rotterdam werkt sinds 1996 met social return (voorheen de 5%-regeling) en zal Ahoy ondersteunen met kennis, ervaring en het aanleveren van geschikte kandidaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.