fbpx
Nieuws

WTW EveryLine klaar voor nieuwe energie-eisen

Ned Air heeft zijn warmteterugwinunit EveryLine aangepast voor de ErP-eisen voor 2018.

De WTW-unit heeft nu dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar met een hoger luchtdebiet. De unit is standaard voorzien van EC-plugfans en is verkrijgbaar in negen modellen, met een luchtdebiet van 350 tot 12.500 m3/h.

WTW-units moeten voldoen aan de Europese Ecodesign-richtlijn, die steeds verdere eisen stelt aan de energieprestatie van apparaten. De Ecodesign-richtlijn is uitgewerkt in productspecifieke ErP-eisen (Energy related Products). Voor WTW-units gold de afgelopen twee jaar een minimaal rendement van 67%. Maar sinds begin dit jaar moeten ze minimaal een rendement van 73% aantikken.

“Als bedrijf dat energiegerelateerde producten verkoopt, willen we trendsetter zijn. We willen Nederland groener maken. Dat is onze drijfveer, en dat idee lag aan de basis van de vernieuwde EveryLine”, aldus Wouter Wijma, directeur van Ned Air.

Ned Air is gevestigd in Kampen en is fabrikant van energiezuinige luchtbehandelingssystemen, warmteterugwinunits en dakventilatoren. Ned Air is een dochterbedrijf van het Duitse beursgenoteerde Centrotec Sustainable. Het bedrijf benadrukt wel dat de EveryLine “Hollands fabricaat is, dus met vertrouwde kwaliteit en korte levertijden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.