fbpx
Nieuws

Zijwaarts beugelen ook in Safe-PP

Burgerhout komt met een nieuwe beugel voor haar parallelle Safe-PP rookgasafvoersysteem.  Net als bij de kunststof beugel van collega-leverancier Ubbink moet deze zijwaarts worden gefixeerd. Burgerhout maakt gebruik van een slimme borgclip om de beugel ‘foolproof’ te bevestigen.

Voordeel van de nieuwe zijwaartse manier van beugelen is dat het systeem niet meer weggehaald hoeft te worden om achter de buizen te boren, zoals dat voorheen gebeurde bij de beugels met bevestiging op het hart van de beugel. Het rookgasafvoersysteem kan worden opgebouwd, waarna de monteur de beugels kan aftekenen en bevestigen. Het veilig beugelen van een rookgasafvoer gaat hierdoor sneller en beter. De zijwaartse fixatie heeft ook tot voordeel dat bestaande installaties ook eenvoudig kunnen worden nagebeugeld, indien monteurs rookgasafvoeren aantreffen die niet volgens de richtlijnen zijn gebeugeld. De beugel kan zowel op de mof als op de pijp worden gemonteerd.

De beugel van Burgerhout heeft een slim kliksysteem dat ervoor zorgt dat hij altijd goed vast zit. De beugel heeft een borgclip met een tweetraps kliksysteem. Schuiven kan daardoor niet langer. Wel is het mogelijk om de beugel na te stellen door de borgclip los te klikken. De beugel is verkrijgbaar via de groothandel. Burgerhout levert ook langere draadeinden, om toch goed te kunnen beugelen in vrijstaande situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.