fbpx
Nieuws

Zonwering op zonne-energie blijkt hit

Dit jaar is het nogal hectisch op de zonweringmarkt. De vraag naar buitenzonwering is hoger dan ooit. Vermoedelijke oorzaken zijn het veranderende klimaat en het feit dat mensen door corona vaker thuis zijn. Vooral zonewering op zonne-energie is populair.

Solar zonwering is begin 2021 pas echt geïntroduceerd op de markt en blijkt nu al een hit te zijn bij de consument. Ongeveer 55% van de klanten die kiezen voor draadloze bediening, kiezen voor solar zonwering. Solar rolluiken kosten weliswaar wat meer dan rolluiken op stroom van binnen, maar door het gemak van de montage (geen gaten naar binnen boren) en energiebesparing blijken ze toch populairder.

Hoe het werkt

Zonwering op zonne-energie worden geleverd met een zonnepaneel op de kap. De positie van het zonnepaneel kan bij de meeste fabrikanten gekozen worden. De ideale positie is bij een iedere situatie anders. Door het zonnepaneel wordt de accu opgeladen en kan er draadloos worden bediend.

Voor monteurs is het eenvoudig te monteren. Naar binnen boren is verleden tijd omdat er geen kabel voor stroom meer nodig is. De constructie wordt vastgezet met schroeven. Leveranciers van zonwering-motoren leveren tegenwoordig allemaal solarmotoren. De grootste fabrikant van rolluikmotoren Somfy heeft bijvoorbeeld de Somfy Sunea-motor uitgebracht. 

Wees niet te laat!

Elke dag neemt de vraag toe, terwijl het aanbod nog beperkt is. De populairste solar zonweringen zijn op dit moment rolluiken, maar ook de screens beginnen met een opmars. De Somfy Sunea IO motoren presteren goed. Deze motoren zijn kwalitatief het best uit onze test gekomen. Verder is Somfy ook de marktleider in motoriseren van zonwering. Ze bieden 5 jaar fabrieksgarantie en hebben een kantoor in Nederland dat de dealers te woord staat en helpt met het installeren.

1 reactie op “Zonwering op zonne-energie blijkt hit

  1. Guido schreef:

    Inderdaad perfect die dingen. Mijn moeders huis geheel voorzien van Bupendorff ID3 rolluiken. Lopen als een zonnetje en installatie gaat vlekkeloos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.