fbpx
Blog

Installateurs ontbreken op de lijst ‘cruciale beroepen voor vitale processen’ van de Rijksoverheid. En dat is op zijn minst opmerkelijk. Er zijn in de primaire processen in de bestrijding van de coronacrisis, denk aan drinkwater, gas en elektra in ziekenhuizen, toch echt wel installatiehelden nodig.

Mannen en vrouwen die ervoor zorgen dat er (warm) water uit de kraan komt, dat het binnen behaaglijk en gezond is, dat de stroomtoevoer van de beademing het blijft doen? Redelijk cruciaal zou je zeggen.

Lekker boeiend

Eerst: je hoeft niet op een lijst te staan om een held te zijn. De lijst is vooral bedoeld om in aanmerking te komen voor kinderopvang. Als dat het enkel is, dan regelt de installatieheld wel wat. De installatieheld is loyaal, inventief en vitaal. En anders gaat zoonlief gewoon mee. Ziet ie met zijn neus tegen de ruit van de bus gelijk wat voor een gaaf beroep zijn pa of ma heeft.

Echte helden

Hero’s don’t wear capes. De echte helden in dit verhaal zitten in de hulpverlening, in de zorg, in het onderwijs. De sectoren die we afgelopen jaar op het Malieveld zagen, en nu één ding niet moeten doen: verzaken.

En installateurs. Jullie zijn altijd al helden. Daar hebben jullie deze crisis helemaal niet voor nodig, en al helemaal geen cruciaal stempel op je beroepsego. Liever de waardering van je klant, dan een overheidsstreep op de schouder. De thuisbezorgers van warmte, comfort en veiligheid. Lees onderstaand briefje maar eens dat een monteur vandaag onder zijn neus geschoven kreeg.

Bron: LinkedIn

En wanneer je nu nog niet glimlacht. Deze groothandelmedewerkers trof je vandaag aan de balie in Nieuwegein. Op veilige afstand.

Bron: LinkedIn.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

5 reacties op “Briefje voor cruciale helden

 1. Stefan van Maasakkers schreef:

  En zo is het!

 2. Ad schreef:

  Dit is bijna een liefdesverklaring!

 3. Channa schreef:

  Dat was het ook!! Ik had geen warm water. Kreeg van de planner te horen dat hij niemand mocht sturen omdat ik keelpijn en een verkoudheid had. Je hebt geen idee hoe lang dat protocol van kracht zal zijn. Dan ben je heel erg gelukkig met degene die je komt helpen en zet je alles op alles. Als iedereen in zo een situatie terecht zou komen, werden alle voorschriften veel beter nageleefd!!

 4. Bert schreef:

  Daarom hebben wij ook te weinig vakkrachten, totaal geen aandacht voor.

  Prachtige uitdaging, maar niemand wil zo’n mooie warmtepomp met bodemwisselaar installeren .HELAAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.