fbpx
Blog

2021… Een prachtig jaar om jezelf eens echt te gaan ontwikkelen! In deze blog een inkijkje hoe ik dit doe.

De laatste jaren zie ik in mijn omgeving steeds vaker lachende gezichten, hoofdschuddende ouders of vrienden die zeggen “Martijn, waarom doe je dit in hemelsnaam?”

En ergens begrijp ik dat ook wel. Want elke paar maanden heb ik wel weer iets ‘geks’ bedacht of geleerd. Van jongleren tijdens het telefoneren, mezelf pijnigen op een spijker matje, tot het opdrukken op de parkeerplaats van een tankstation.

Continu ben ik bezig met persoonlijke ontwikkeling. Gekke dingen die me helpen een steeds betere versie van mezelf te worden! En daarmee ontwikkel je je als mens, maar ook als installatie-ondernemer.

Een aantal van mijn standaard ‘gekke dingen’:

  • Twee minuten ijskoud douchen… Elke dag!
  • Mijn mobiele telefoon staat op zwart/ wit
  • Ik volg geen nieuws meer
  • Sociale media alleen maar tussen 10.00-12.00
  • Op vakantie mag ik geen mobiele telefoon aanraken, als iemand van mijn gezin wakker is!

En natuurlijk zul je bij het lezen van bovenstaande zaken denken, “Leuk Verspeek, maar das echt niets voor mij”. Een reactie die ik elke dag hoor en die ik (als ik eerlijk ben) 4 jaar geleden ongetwijfeld ook zou hebben gegeven.

Doe eens gek

Maar waarom zou je het niet eens gewoon doen? Doe gewoon een “gek”! Ga eens 2 weken lang koud douchen? Of zet je telefoon gewoon eens op zwart/ wit. Ga eens nadenken waarom je het nieuws überhaupt nog volgt, maakt het je echt beter? Het is super simpel, je kunt er morgen al mee starten! En oordeel daarna pas of het “echt niets voor je is”?

De hele wereld om ons heen ontwikkelt zich namelijk als een idioot… En hoe vet is het dat je jezelf ook kunt ontwikkelen. En hoe tof zou het zijn als je hier ook nog eens een heel klein beetje gelukkiger van zou kunnen worden.

Hier nog meer videotips van Martijn Verspeek

Tja, en als het dan toch blijkt dat het niets voor je is, dat je je er niet beter door gaat voelen… Dan heb je dat wel weer geleerd, en heb je eindelijk een echt eerlijk oordeel over deze “gekke dingen”… Think win-win!

Over Martijn Verspeek

De eigengereide Martijn Verspeek (1980) runt met 20 medewerkers Installatiebedrijf Verspeek uit Valkenswaard. Een klassiek, maar ook modern allround installatiebedrijf, dat zich vooral wil onderscheiden op het gebied van klantvriendelijkheid. Martijn Verspeek is op dit vlak een boegbeeld voor installerend Nederland. Denkt in oplossingen en in toegevoegde waarde. Blogt over alles wat hem bezig houdt. Gek van social media en het delen van vakkennis. Jonge vader en een passie voor fietsen.
 
Twitter: @instalverspeek: Facebook: /instalverspeek

Bekijk alle berichten van Martijn Verspeek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.