fbpx
Blog

Het voorbije jaar heb ik diverse installateurs gesproken over hun politieke voorkeur. De één heeft een voorkeur voor de PvdA, de ander voor D66, weer een ander voor de VVD en een enkeling vertelde mij op fluisterende toon dat hij zal stemmen op de PVV. Onder de installateurs steekt niet één partij er met kop en schouders bovenuit.

Volgens de installateurs kleeft aan elke partij wel een smetje. Dus is het tijd voor verandering.

Splinterpartijen zijn helemaal hot en met trots lanceer ik een nieuwe politieke partij: de PvdI, de Partij voor de Installateurs!

Transparantie

De Partij voor de Installateurs kiest voor volledige transparantie, ook waar het gaat om financiën.

Om deel te nemen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart aanstaande, hebben wij onze partij geregistreerd bij het stembureau. Dit kostte €450 en wij bedanken installatiebedrijf Dijkstra in Emmer-Compascuum voor het sponsoren. In een notariële akte hebben wij de officiële oprichting van de partij vastgelegd. Wij bedanken installatiebedrijf Bex in Budel voor het sponsoren van de notariële kosten van €250. Ook hebben wij onze partij moeten inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Dat kostte een paar tientjes en wij bedanken installatiebedrijf Havenaar in Hardenberg voor het sponsoren.

Hoeveel zetels?

Het benodigd aantal van 50.000 handtekeningen hadden wij binnen de kortste keren binnen. Nu wordt het tijd om mensen warm te maken om te stemmen op de PvdI. Voor een zetel in de Tweede Kamer hebben wij ongeveer 85.000 stemmen nodig. Alleen al binnen de installatiebranche zijn meer dan 100.000 mensen werkzaam. Dat is dus sowieso al ruim één zetel. Tel hier hun partners en familieleden bij op en we zitten al gauw op 5 tot 10 zetels.

Toeleveranciers

Dan zijn er nog de mensen die werkzaam zijn bij toeleveranciers van installatiebedrijven. Die zullen maar wat graag stemmen op de PvdI, al is het maar omdat zij anders al die installatiebedrijven als klant kwijtraken. De toeleveranciers zijn al gauw goed voor nog eens 5 tot 10 zetels.

Blije klanten

De grootste klapper moet dan nog komen. Het grootste aantal stemmen krijgen wij van die miljoenen blije klanten van installateurs in heel Nederland. Met die stemmen erbij schat ik het aantal zetels voor de PvdI straks op 100 tot 125. Dat is 60 tot 80% van het totaal aantal van 150 beschikbare zetels. Dit lijkt me een mooi begin.

Verkiezingsprogramma

Afgelopen maanden is binnen de partij met man en macht gewerkt aan het verkiezingsprogramma. De belangrijkste punten zijn:

 • Warmte voor iedereen. Installatie door een erkende installateur wordt wettelijk verplicht.
 • Verplichte maandelijkse controle op installatie, lekkage en andere zaken.
 • Veiligheid: we willen stoppen met de verkoop van gas-gerelateerde materialen aan particulieren.
 • Milieu: onze partij gaat over tot compensatie aan bewoners van Groningen die de dupe zijn van gasboringen in hun provincie. Deze Groningers krijgen de mogelijkheid te verhuizen naar Friesland of Drenthe en ontvangt een bescheiden bijdrage in de verhuiskosten.
 • Duurzaamheid is voor ons een nobel streven, maar niet tegen elke prijs en al zeker niet over de rug van de installateur.
 • Internationaal: de grenzen gaan dicht voor buitenlandse beunhazen. Nederlandse beunhazen gaan voor.
 • Werkgelegenheid: de werkloosheid brengen we terug naar nul. Iedereen die kan werken, krijgt van de PvdI een baangarantie en mag direct aan de slag bij een van de 100.000 bedrijven in de Nederlandse installatiebranche. Met behoud van uitkering. Mensen die wel willen werken, maar dat helaas niet kunnen, zijn hiervan vrijgesteld.
 • Onderwijs: elke scholier of student draait elk jaar verplicht een week mee in een installatiebedrijf. Later zal niemand in Nederland nog klagen over lange werkdagen, werkdruk of stress.

Eigen ketels eerst

Wij zijn een partij zonder dogma’s. Wij zijn er voor iedereen. Zoals alle partijen zijn we er natuurlijk wel het meest voor onszelf en daarom zeggen wij: EIGEN KETELS EERST. Wij vragen alle leden om tijdens de eerstvolgende partijbijeenkomst, als onze campagneleider vraagt of wij meer of minder in Nederland geproduceerde HR-ketels willen, in koor te roepen: MEER! MEER! MEER!

Masseren & manipuleren

De PvdI streeft naar goede doorstroming in de leiding. Daarom zoekt de partij nog een goede partijvoorzitter met visie en overwicht. En een spindoctor die weet hoe hij de media moet masseren om de massa te manipuleren. Kandidaten kunnen hun interesse bij mij (of hieronder) kenbaar maken. Ik zal hun kandidatuur bespreken met het bestuur. Uiteraard zoeken we ook nog kandidaat-kamerleden. Wie durft? De lijsttrekker is al bekend. Dat ben ik, omdat ik perfect in het profiel pas: ik heb geen idee waar ik het over heb, maar ik kan kletsen als de beste.

Met de PvdI zit iedereen er straks weer warmpjes bij.

 

Over Frans Reichardt

Frans Reichardt (54) is De Klantenluisteraar. Hij helpt ambitieuze bedrijven aan blije klanten en betere resultaten. Hij spreekt, inspireert en motiveert. In zijn vrije tijd is hij hartstochtelijk vader, zoon, vriend en supporter. Volg Frans op Twitter.

Bekijk alle berichten van Frans Reichardt

19 reacties op “Stem op de Partij voor de Installateurs!

 1. Martijn Verspeek schreef:

  Ik stel me direct kandidaat Frans!

 2. Yuri Pelser schreef:

  Frans wat een mooi initiatief. Ik doe mee. Vooral het punt van openheid en transparantie spreekt mij aan. Kies maar een positie voor mij die je wel geschikt lijkt. Als het dan achteraf niet zo blijkt te bevallen splits ik mij af. Ik begin dan de PvdESidV. Wat natuurlijk staat voor Partij voor de Echte Samenwerking in de Vastgoedsector. Tot die tijd kun je rekenen op mijn steun en inzet die zich natuurlijk primair richt op het verwerven van bekendheid en een snelle afsplitsing. Tot die tijd zal ik hard werken om de partij en ook vooral mijzelf veel succes en bekendheid te laten verwerven.

  Als je mijn aanbod aantrekkelijk vind kun je mij bereiken via @KLANKBORD of kijk op http://www.Yproductions.nl voor contactgegevens.

  • Eddy Buiting schreef:

   Een afsplitsing van afvalligen past prima bij een hippe splinterpartij. Ik voorzie ook wel een all-electric afsplitsing op termijn

  • Frans Reichardt schreef:

   Yuri, jij weet precies waar het om draait in hedendaagse politiek: daadkracht en visie, strategie en groot denken. Vooral voor onszelf, dat wel natuurlijk. Dat is precies wat wij zoeken. Ambitieuze mensen zoals jij kunnen onze partij en zichzelf verder brengen. Daar gaat het om. De kiezer mag op ons stemmen en redt daarna zichzelf wel. Hoop ik.
   Inmiddels volgen wij elkaar op Twitter en verliezen wij elkaar niet uit het oog.

 3. Willem schreef:

  wat vinden jullie van de kolencentrales

 4. Yuri Pelser schreef:

  Ik vind ze vooral groot tenopzichte van de woonhuis electriciteitscentrales die ik in de straat om mij heen zie verrijzen. En ik vind de functionaliteit van de kolencentrales wat eenzijdig. Ik zal mijn aandacht er pas weer op richten als we er ook in mogen wonen, recreëren, samenwerken, eten verbouwen en experimenteren met wat ernaar willen.

 5. Eddy Buiting schreef:

  Sluit jij andere partijen uit, waar het op regeren aan komt Frans? Want daar draait het nu wel op uit, lijkt me?

 6. Marjet Rutten schreef:

  Een politieke carrière lijkt me ook het summum. Je doet nooit iets goed, krijgt ongeacht wat je doet kritiek, dus maakt het ook niet meer uit wat je doet of zegt. Erg ontspannend lijkt me dat. Als bonus krijg je ook nog door de maatschappij betaald om met toppers als Martijn te praten. Voor wat betreft mijn sollicitatie. Ik heb goede contacten in het bedrijfsleven en ministerie. Een communicatie-achtergrond en 17 jaar ervaring in de sector. Of ik media kan masseren en manipuleren kan Eddy het beste beoordelen, maar ik hoop dat hij positief voor me stemt.
  Ik wil het alleen nog wel even over de slogan hebben. Eigen ketels eerst vind ik nou niet echt progressief. Ketels zijn toch wel een uitstervend ras, daar gaan we de verkiezingen niet mee winnen. Onafhankelijkheid van het buitenland doet het goed in verkiezingsprogramma’s. En in 4 jaar nul fossiel betekent hordes met werk…

  • Frans Reichardt schreef:

   Dag Marjet, bedankt voor je reactie. Fijn dat je de PvdI verder wilt helpen.
   De slogan van de partij staat ter discussie, dus dat treft. Intussen vraag ik Eddy of hij je warm wil aanbevelen. In dat geval zullen wij je zo snel mogelijk aansluiten, dan ben je betrokken bij de besluitvorming.

  • Eddy Buiting schreef:

   Dat van het masseren en manipuleren kan ik beamen. En een vrouw op de lijst die van wanten weet: prima! Altijd goed. Ook die contacten, heb je zeker nodig in de Haagse slangenkuil; nu nog een (artiesten)achternaam die meer stemmen trekt, want dat gaat bij Marjet wel struikelBlokje worden, vrees ik beste Frans.

   • Frans Reichardt schreef:

    Klinkt goed, Eddy. Dat van die naam, dat is nog wel en dingetje. Misschien kunnen we daar een referendum over uitschrijven. Hoewel je dan altijd de kans loopt dat Marjet daarna met de achternaam ‘Van-een-ouwe-krant-gevouwen-hoed’ door het leven moet. Of ‘Op-de-eerste-rij-zit-je-niet-altijd-beter’. In dat geval negeren we het referendum gewoon.

 7. Erwin ter Veld schreef:

  jammer dat ik bij jullie niks terug vind over de pensioen gerechtigde leeftijd voor zware beroepen ;-(

  • Frans Reichardt schreef:

   Dag Erwin, die paragraaf van ons verkiezingsprogramma moest nog worden. geschreven. De kopij kwam te laat binnen voor dit artikel. Binnen ons partijbestuur gaan stemmen op om de leeftijd waarop iemand een installateur met pensioen gaat, vrij te geven.
   Wat vind jij daarvan? Wat lijkt jou een redelijke leeftijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.