fbpx
Nieuws

DDS brengt nieuwe BIM-versie uit

Het Noorse softwarehuis Data Design System heeft een nieuwe versie van zijn modelleersoftware uitgebracht, die het de installateur makkelijker moet maken om te tekenen en te Bimmen.

DDS-CAD 14 is CAD- en BIM-software voor het ontwerpen, berekenen en documenteren van gebouwinstallaties. In deze nieuwste versie zijn voor het ontwerpen van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties nieuwe en verbeterde functionaliteiten geïntroduceerd. Ook op het gebied van BIM is de software uitgebreid.

Drukverliesberekening

Binnen de elektrotechniek biedt het bijvoorbeeld snellere en flexibelere mogelijkheden voor het ontwerpen van kabelmanagementsystemen en verbeteringen voor het aanmaken van lay-outs voor groepenkasten. Voor werktuigbouwkundige professionals is de drukverliesberekening geoptimaliseerd. Verder biedt DDS-CAD 14 nieuwe opties voor hydraulische inregeling van verwarmings- en koelsystemen.

IFC-engine

Ook is er onder andere een volledig nieuwe IFC-engine geïntroduceerd. Volgens DDS maakt dit het werken aan BIM-projecten eenvoudiger en sneller. Voor gebruikers van DDS-CAD die in BIM-projecten BCF gebruiken om model-issues met andere belanghebbenden te communiceren, is een compleet nieuwe BCF-manager in de software geïntegreerd.

Meer weten over de BIM-methodiek en de verschillende op de markt verkrijgbare BIM-software? Lees dan ons achtergrondartikel ‘BIM voor installateurs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.