fbpx
Nieuws

Dikke streep door SHK

Er komt geen SHK in 2020. De grote installatiebeurs in het Duitse Essen, erg populair onder Nederlandse installatieprofessionals, gaat ook in september niet door. De organisatie skipt een editie: de volgende is pas in 2022, van 8 tot 11 maart.

De tweejaarlijkse installatie en badkamerbeurs werd in verband met de uitbraak van het Covid-19 al eerder van 10-13 maart naar 1-4 september geplaatst. Beursorganisator Messe Essen was in principe klaar voor een beurs die ‘corona-proof’ was, maar een aantal grote standhouders dachten daar anders over en trokken zich terug. Belangrijke factor hierbij was dat de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen ook weer te maken kreeg met een nieuwe uitbraak van het Covid-19 virus.

Duizenden Nederlanders

De SHK, een uurtje vanaf Arnhem, is in de even jaren dat er geen ISH in Frankfurt gehouden wordt, altijd een populaire beurs onder Nederlanders. Zo zijn met name badkamerdetaillisten altijd happig om naar Essen af te reizen: alle grote badkamermerken zijn er in tegenstelling tot de Nederlandse vakbeurzen wel vertegenwoordigd. Groothandelaren organiseerden altijd groepsreizen.

De beursagenda voor september stroomt hiermee ook weer leeg: de meeste evenementen in installatieland die voor deze maand gepland stonden zijn gecancelled of uitgesteld. De vakbeurs in Hardenberg is naar november, en ook de Mostra Covegno slaat een editie over.

Vlogimpressie van het badkamernieuws van vorige editie van SHK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.