fbpx
Nieuws

Duurzaam gebouw voor bol.com

Webshop bol.com heeft in Waalwijk één van de duurzaamste gebouwen van de Benelux geopend. Het fulfilment center werd eerder dit jaar onderscheiden met een internationale BREEAM award voor duurzaamste bouwproject, in de categorie industriële gebouwen. Het nieuwe fulfilment center biedt ruimte voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen (7 miljoen items totaal).

Bekroond

Het ontwerp van het bol.com fulfilment center heeft het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL met de score ‘Outstanding’ behaald. Dit certificaat werd in maart opgevolgd met een internationale BREEAM award. De vakjury roemde het project met name vanwege de manier waarop de CO2-uitstoot wordt gereguleerd en de focus op een gezonde en prettige werkomgeving voor werknemers.

Tijdens de bouw zijn duurzame oplossingen toegepast, waarbij gestreefd is naar een CO2-neutraal proces. Voorbeelden zijn het gebruik van windenergie en warmte- en koudeopslag voor de klimaatbeheersing. Voor werknemers is er veel aandacht besteed aan een gunstig werkklimaat; optimale temperaturen, voldoende licht en natuurlijk licht, continue toevoer van frisse lucht, geluidswerende materialen, zachte omgevingskleuren en zoveel mogelijk open werkruimtes.

Eerder verscheen er al een artikel over dit project in het vakblad Installatie & Sanitair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.