fbpx
Nieuws

Econic start verhuur hybride warmtepomp

Verduurzamingsbedrijf Econic start met de verhuur van hybride warmtepompen. Vanaf 36 euro per maand kunnen klanten een abonnement nemen, waar installatie, maar ook het onderhoud bij inbegrepen zijn.

Het bedrag dat klanten betalen hangt af van de grootte van de warmtepomp. Econic werkt op dit moment met de Elga Ace van Remeha, in de vermogens 4kW en 6kW. “Het abonnement op de 6kW-uitvoering is iets hoger, dat komt uit op 40 euro”, zegt Econic-oprichter Frits Verhoef.

Bespaargarantie

Op basis van enkele kengetallen van de woning zoals het jaarlijkse gasverbruik en het bouwjaar, geeft Econic een energiebespaargarantie. Dat betekent dat de klant gegarandeerd – tot op zekere hoogte – geld gaat besparen. Verhoef: “Bij het gros van de woningen zal dit 5 tot 10 euro per maand zijn.”

Econic mikt met zijn hybrides op de bestaande bouw – logisch, nieuwbouw is doorgaans gasloos – en  dat betekent ook dat de Elga Ace in de meeste gevallen geïnstalleerd wordt naast de gasketel die er al hangt. “Bij oudere ketels zullen we adviseren om tegelijk ook de gasketel te vervangen”, zegt Verhoef. De gasketel niet bij het abonnement inbegrepen. “Maar bij onderhoudsbeurten nemen we de gasketel wel mee.”

Installateursnetwerk van Remeha

Econic rolt zijn dienst landelijk uit en maakt daarbij gebruik van het installateursnetwerk van Remeha. Maar ondertussen, zegt Verhoef, zijn er ook gesprekken gaande met grotere installateurs die landelijke dekking hebben.

Anderhalf jaar geleden kwam het bedrijf (toon nog THE FCTR E geheten) in samenwerking met de Consumentenbond met een soortgelijk abonnement, maar toen ging het om all electric warmtepompen. Dat initiatief ligt op dit moment stil, zegt Verhoef, maar zal op termijn wel weer opgepakt worden.

Webinar over hybride verwarming
Meer weten over de techniek en de kansen van hybride warmtepompen? Op 12 oktober houden we hierover een gratis webinar met technisch specialisten van Remeha en Rensa. Je kunt je aanmelden via deze link.

4 reacties op “Econic start verhuur hybride warmtepomp

 1. Vondenhoff schreef:

  Is de besparing na aftrek extra stroom verbruik en minder gas?

  • Frans schreef:

   Ik denk het niet want die dingen vreten stroom .
   Zijn alleen rendabel i.c.m. je hele dak en garage vol zonnepanelen met het liefst nog opslag accu’s

 2. Rienk schreef:

  Dus bovenop de huur van het al aanwezige warmteapparaat (35 euro per maand )komt nog eens 36 euro erbij. Dat is dan al 71 euro per maand.
  De besparing 5 tot 10 euro per maand?
  Het kost dus veel meer dan dat ik nu al betaal.

 3. Rene lardenoije schreef:

  Hybride warmtepomp.
  Zie reactie huren bedrag. Euro 40,00. Of euro 70,00.
  Kunt mij opgeven het juiste bedrag per maand voor de 6KW
  Is bedrag incl plaatsen of nog bijkomende kosten voor welk bedrag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.