fbpx
Nieuws

Elga Ace krijgt monoblock zusje

De Elga Ace van Remeha krijgt in 2023 een 4, 6 en 8 kW-monoblock versie. Daarmee krijgt de meest verkochte hybride warmtepomp van dit moment een nieuwe variant.

De verwachting is dat deze hybride medio 2023 op de markt komt. Dan hoopt Remeha ook de berg aan aanvragen voor de split-hybride van 4 en 6 kW weggewerkt te hebben. Het toestel kampt al geruimte tijd met leveringsproblemen door de grote vraag naar hybrides en de schaarste aan componenten.

De introductie komt op het moment dat er een gigantische vraag is naar hybride warmtepompen. Dat heeft alles te maken met de forse gasprijs, de verhoogde ISDE subsidie op de techniek en de onderdelenschaarste waarmee alle toestelfabrikanten te maken hebben.

Op dit moment wordt 30 procent van de aanschaf van een warmtepomp vergoed door de ISDE-subsidie.

Luister hier onze Installatie Podcast: de hybride hype

Het grote verschil met de bestaande Elga Ace is dat de nieuwe variant een monoblock is. De monoblock van 4, 6 en 8 kW heeft R32 als koudemiddel. Alle warmtepomptechniek zit in het buitendeel. Dit betekent bijvoorbeeld dat het binnendeel, dat bij de split nog naast de cv-ketel hangt, nu helemaal vervalt. Hiervoor komt enkel een kleine elektronicabox (zie foto). Hiermee mikt Remeha op de installateurs die warmtepompen willen plaatsen zonder F-gassen handelingen. Ook wordt de Elga Ace zo interessant voor de zogeheten add-on- markt. Dit zijn installaties waarbij de ketel niet vervangen wordt, maar een warmtepomp op de bestaande verwarmingsinstallaties worden aangesloten.

Geen samenwerking voor verwarming

De nieuwe Elga Ace hoeft niet persé aangesloten te worden bij de cv-ketel. Volgens Remeha kan de aanvoer van het buitendeel ook op een verwarmingsleiding van voldoende diameter (22 mm) worden ingevoegd. Verschil met de split-versie is wel dat de monoblock Elga Ace op het gebied van verwarming géén samenwerking aangaat met de cv-ketel. Het is dus óf volledig verwarmen op de warmtepomp óf volledig op de ketel. In de 4 en 6 kW versie kan de cv-ketel bijspringen wanneer de warmtepomp het niet redt. Om die reden is het maximale vermogen met 2 kW verhoogd, zodat bij -10˚C nog 8 kW geleverd kan worden. De productie van tapwater wordt in alle varianten voor rekening genomen van de HR-ketel. De nieuwe Elga Ace is ook toe te passen op ketels van andere merken.

Meer smaken

Remeha heeft naast de bestaande Elga Ace (4 en 6 kW) ook nog de Mercuria als optie. Die laatste warmtepomp kan zowel all-electric als hybride worden toegepast. Het grote verschil met de Elga Ace is dat deze een ingebouwd magneetfilter heeft en ook een tweede verwarmingsgroep aan kan sturen.

Veel vraag

Op dit moment heeft Remeha, net als andere fabrikanten van hybride, een lange wachtlijst. De fabrikant heeft de hoop dat het vierde kwartaal de achterstand in leveringen van 2021 is weggewerkt. Nieuwe orders bij installateurs moeten er rekening mee houden dat hun hybride pas in 2023 wordt geleverd. Remeha’s grootste concurrent, Intergas, introduceerde op de VSK ook een nieuwe hybride. Deze komt ook volgend jaar bij de groothandel te liggen.

Hier een marktoverzicht van de hybride warmtepompen.

8 reacties op “Elga Ace krijgt monoblock zusje

 1. R schreef:

  Ben benieuwd welk merk buiten deel er geleverd word

 2. Marco schreef:

  Schaam je remeha , wacht al meer dan 6 maanden op een elga ace 4 kw En dat word nog 7 maanden uitgesteld.
  Zorg eerst dat je de productie op orden heb .
  Jullie moeten je schamen om dan een nieuw product te introduceren.
  Koekenbakkers kan het niet anders noemen .

 3. Ruud schreef:

  Ik ben fan van Remeha, maar jammer dat Remeha niet met monoblock warmtepompen met natuurlijke koudemiddelen komt. R32 is al heel duur en over een paar jaar verboden. De concurrentie uit Frankrijk en Italië levert al geruime tijd kleine en grote WP met koudemiddel R290, propaan, hiermee kunnen watertemperatuen toe 70 C bij -10c gemaakt worden

 4. Wilfried schreef:

  Levertijd echt erg , ik besteld op 15-11-2021 en tot nu toe ( 30-01-2023) geen levering of info wanneer te leveren. Alles was besteld voor de oorlog etcetera, maar denk dat het totaal 2 jaar gaat duren als die nog geleverd wordt! Schaam jullie Remeha!!

 5. Ron schreef:

  Ik vind het ook bijzonder dat er varianten worden bedacht terwijl de productie van de elkaar ace 4 en 6 bij lange na niet wordt gehaald. Beschamend om een product te verkopen dat niet of over meer dan een jaar pas geleverd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.