Ga naar hoofdinhoud

, , ,

Intergas: nieuwe hybride warmtepomp

Intergas gaat komend jaar met een volledig nieuwe hybride warmtepomp komen. De Xtend wordt de nieuwe hybride troef van de grootste cv-ketelfabrikant van Nederland. De primeur van deze hybride is te zien op de VSK.

De nieuwe split-hybride van 5 kW komt in een eerste versie al begin 2023 bij de groothandel. Van deze versie maakt Intergas nog gebruik van een aangepast bestaand R32-buitendeel. In het derde kwartaal van 2023 volgt een tweede versie, waarbij ook het buitendeel volledig vernieuwd is, en op een natuurlijk koudemiddel draait. De nieuwe lucht/water-warmtepomp/ketel combi’s zijn in mei te zien zijn op de vakbeurs VSK in Utrecht. Bekijk hier alvast hoe hij eruit ziet.

Uitbreiding naast bestaande hybride

Intergas heeft met de Daikin-Intergas-hybride al een split en monoblock hybride warmtepomp op de markt. Bij deze lucht/water-warmtepomp (4 en 8 kW) is de HR-ketel van Intergas gebouwd op het warmtepomp-binnendeel van Daikin. De HR-ketel produceert tapwater, en springt bij in koude dagen. Bij de nieuwe warmtepomp, die vooralsnog enkel in een splituitvoering op de markt komt, kiest Intergas ervoor ketel en warmtepompdeel los te koppelen. Dit maakt de hybride ook interessant om als add-on naast een bestaande ketel te plaatsen. De nieuwe configuratie, waarvan het binnendeel in Coevorden wordt geproduceerd, wordt voordeliger in de markt gezet dan de huidige hybride. Het toestel zal de concurrentie aangaan met de Elga Ace van Remeha, op dit moment de meest verkochte hybride van Nederland.

Lees hier (premium) over wat we weten van de twee versies van deze nieuwe hybride.

Op dit moment levert de Daikin-Intergas-hybride samen met Remeha’s Elga Ace het leeuwendeel van de hybrides in ons land. De hybride warmtepomp staat in grote belangstelling nu de gasprijs fors gestegen is en de subsidies op warmtepompen voor de bestaande bouw per 1 januari zijn verhoogd. De vraag is zo groot dat er nu al wachtlijsten zijn voor volgend jaar.

Hybride met waterstof
De nieuwe hybride was deze week voor het eerst te zien in Den Haag, waar Intergas met een tijdelijk tinyhouse naast het Tweede Kamer-gebouw stond. Daar was ook de Xplore te zien: dit is de naam van de waterstofketel die Intergas twee jaar geleden al liet zien op de VSK. De Xplore wordt straks als hybride configuratie, dus in combinatie met de lucht/water-warmtepomp, getest bij 40 woningen in Wagenborgen (Groningen).

Wat zijn de trends in hybride? Luister hieronder onze Installatie Podcast

25 reacties op “Intergas: nieuwe hybride warmtepomp

 • R

  Is het nieuwe buiten deel een eigen product van intergas of word het ergens anders ingekocht

  1. Michael B

   Deze worden gemaakt in Indonesie

 • J.N.

  Het fraaie uiteerlijk van dit buitendeel zal goed harmonieren met veelal donkerrode baksteen. Een gering geluid zodat de warmtepomp ook kan worden toegepast bij bebouwing in hoge dichtheid (denk ook aan appartementen).

  In hoeverre vormt deze warmtepomp een vervanging voor de huidige Intergas Monobloc-uitvoering? Deze heeft immers als voordeel dat er naast de CV-ketel in bijvoorbeeld een (kleine) keuken geen extra binnendeel nodig is.

  Wanneer valt een thermo-akoestische uitvoering te verwachten? Blue heart inside of anders https://www.equium.fr/

 • Derk

  Niet beginnen aan de intergas. Die kunnen geen warmtepompen maken. 4 van die pompen verkocht. Zelfs de fabrikant moest het ontwikkelteam bij de storingen laten komen. Klanten halen de rechtsbijstand erbij en omega trekt zich terug.

  1. R

   Die warmte pompen van intergas die zijn toch bij andere partijen ingekochte de buiten delen en geen eigen fabrikaat de buiten delen

  2. We hebben inmiddels de nodige positive ervaringen met de intergas Wp. Totaal geen storingen of andere klachten.
   Zou ik mogen vragen welke problemen jij ervaart?

  3. Henk L

   Mee eens. Alleen waren / zijn hun goed in de HRE ketels. Alleen maar klachten

 • Freek

  Voor mij geen Intergas meer. Zijn qua kwaliteit flink achteruit gegaan afgelopen tijd. En dan 0,0 coulance bieden.

  Begint op Agpo te lijken. Toch weer terug naar de Duitsers.

 • Johan

  Hou de schoenmaker bij de leest Mitsubishi hisense Toshiba darkin maken compressoren en leveren hele ander kwaliteit en oplossingen . Ik verbaasd mij er over dat ze in hier in Nederland van die gekke dingen bedenken en op de markt krengen voor veel te veel geld !

 • Annemarie

  Worden de warmtepompen nu ook eindelijk eens betaalbaar voor de grote middenmoot nu er zoveel verkocht worden?

  1. Marinus

   De techniek voor warmtepompen is veelal gebaseerd op airco’s. Hiervan worden wereldwijd vele miljoenen geplaats, hierbij vallen die paar “nieuwe” wp’s in Nederland in het niet.
   M.a.w. de techniek is niet nieuw, dus verwacht geen extreme prijsdalingen, helemaal niet in een martk waar het aanbod de vraag niet kan bijhouden.

 • Edwin

  Mijn huis is uit 1981 en ben aan vervanging van mijn cv-ketel toe maar weet niet goed wat te doen. Een warmtepomp is kostbaar en vloerverwarming heb ik niet. Wie heeft er een goed idee voor mij?

  1. Yvonne

   Nieuwe CV en een airco aanschaffen. Wij hebben met de airco verwarmd de maanden half december , januari , februari maart en vorig jaar gasverbruik 1400 kub en nu 700. Wel zonnepanelen maar dec Jan en februari nauwelijks zon.

   1. J.de Zeeuw

    Ik zit in een vergelijkbare situatie en overweeg ook deze combi.mijn vraag is hoeveel Kwh is er gebruikt
    om 700 m3 te besparen.ik ben benieuwd

  2. Eimie Rook

   Beste Edwin, ga eens kijken bij LG die schijnt een WP te produceren die tot 65 graden warmte opwekt.

  3. Bekijk de optie lwdv van Nathan maar eens

 • Yvonne

  Nieuwe CV en een airco aanschaffen. Wij hebben met de airco verwarmd de maanden half december , januari , februari maart en vorig jaar gasverbruik 1400 kub en nu 700. Wel zonnepanelen maar dec Jan en februari nauwelijks zon.

  1. Harm Vollema

   Ben ook zo bezig. Nog niets gekocht. Heb hete lucht verwarming wellicht in groter huis en verbruiken 1800 M3 gas en 3500 kWh. Hoeveel Wp heb je aan zonnepanelen geïnvesteerd en hoeveel kW aan airco/verwarming?

 • Harm Vollema

  Ben ook zo bezig. Nog niets gekocht. Heb hete lucht verwarming wellicht in groter huis en verbruik 1800 M3 gas en 3500 kWh. Hoeveel Wp heb je aan zonnepanelen geïnvesteerd en hoeveel kW aan airco/verwarming?

 • Rens

  Hallo Edwin,
  Laat je heel goed informeren over een wp. , onze buurman heeft er één laten plaatsen en daar hebben wij enorm veel last van. Dit ligt nu bij Rechts bijstand .
  Dus verzint vor je begint.

 • Vega

  Allemaal mooi die nieuwe materialen maar altijd weer reteduur. De meeste mensen willen graag zuinige toestellen maar hebben het geld niet. Enige uitweg is dan proberen het verbruik te minderen met minder comfort. Maak het vlotjes betaalbaar voor iedereeen en de fabrikant zal meermaals de omzet verdubbelen, maar nee hoor…. Nooit genoeg of snel geld pakken. Nb Mensen zoals ik die het zelf willen en kunnen installeren worden ook verhinderd het te doen.

 • Dotternetta

  Hier vorig jaar een 4 kW triple split airco aangeschaft voor de koeling, en voor de gein geprobeerd te verwarmen. Werkt perfect! Sinds december 40 m3 per maand gas voor douche en warm water en 1800 kWh verbruikt voor de verwarming. Ongeveer 700m3 bespaard. Alleen de vloer is koud maar een paar pantoffels lost dat goedkoop op. 13 jaar oud huis. Gezin van 4 met kapsalon.

 • M v Olst

  Ik moet de ketel vervangen. Ivm weinig ruimte ( hangt nu in een kast boven de wasmachine) wat is de beste oplossing als ik ook wil besparen op gas?. Een hybride neemt toch veel meer ruimte in?

 • P.Bak

  2 weken geleden is mijn Intergas extend gemonteerd op een Intergas xtreme 36. Drama. De WP heeft nog niet gewerkt. De cv staat voor het 2e weekend in storing. Monteurs, ook die van Intergas, kennen de WP nog niet. Service vanuit Intergas is een drama. De WP moet omgebouwd, koelmiddel evt. compressor, nieuw geheugen met software update. Als Intergas dat gaat doen heb ik ondanks regelmatig bellen 10 dagen gewacht.

 • Hans

  De serviceafdeling van Intergas is een drama. Laatst 35 minuten (!) in de wacht gestaan voordat ik de juiste medewerker aan de telefoon had, in garantietijd. Gemaakte afspraken worden niet bevestigd. Dus je moet maar afwachten of ze hun telefonische toezeggingen nakomen. In mijn geval was dat niet het geval. Uiteindelijk heeft de Intergas monteur die langskwam alles rechtgetrokken. Dat was gelukkig een echte vakman. Intergas legt in Coevorden de focus duidelijk op de productie, de afhandeling van garantie bungelt er maar een beetje bij. Niet professioneel dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Zorg voor een stage die je nooit vergeet

Premium

Duur, traag en gedoe: maar aantal CO-vrij installateurs groeit fors

Itho Daalderop start met vervangen Vincents

Deelmobiliteit wint aan populariteit

Girls Day: meer vrouwen in techniek

Volker Wessels verkoopt installateur Homij