fbpx
Nieuws

Groothandel plaatst RFID-chips

Groothandel plaatst RFID-chips

Groothandel Wasco plaatst RFID-chips op haar producten.

 

 

Dankzij deze technologie is de totale voorraad van bijvoorbeeld een servicebus of magazijn direct uit te lezen. RFID-chips zijn zandkorrelgrote chips die informatie bevatten over het product. Deze techniek wordt onder meer ook toegepast in supermarkten. Tienduizenden producten zijn uitgerust met de chip.

Na meer dan een jaar voorbereiding zijn de eerste artikelen uitgeleverd, voorzien van de nieuwe RFID sticker. Klanten van Wasco zijn ZZP-ers, installatiebedrijven en grote technische servicebedrijven. Naast de vertrouwde barcode kan iedere klant nu rekenen op nog meer transparantie en snelheid dankzij de Radio Frequency Indentification (RFID)-chip. De kans op verkeerde leveringen wordt geminimaliseerd en klanten kunnen nu eenvoudig de voorraad inzien en actualiseren. De inhoud van iedere bus, doos of krat kan nu zonder uitpakken snel uitgelezen worden.

 

Realtime 

Installatiebedrijven die met Wasco samenwerken krijgen door toepassing van deze nieuwe technologie inzicht in belangrijke gegevens. Denk bijvoorbeeld aan de juiste voorraad in de servicebus voor ieder project zodat de monteur niet misgrijpt. Ook kan de financiële waarde van de voorraad in de servicebus worden gemeten. Algemeen directeur Herold Van Den Belt: We weten allemaal dat de marges in de installatiebranche  fors onder druk staan. Daarom zit de toegevoegde waarde in iets anders: onze klanten kunnen geld verdienen in het proces door optimaal voorraadbeheer. Wij hebben dit laten doorrekenen en het blijkt dat er tot zelfs enkele tonnen per jaar bespaard kan worden aan inkoop, retouren en incourante, wanneer je als installatiebedrijf excellent zicht hebt op je mobiele- en magazijnvoorraad.”

1 reactie op “Groothandel plaatst RFID-chips

  1. […] gaat haar kennis rondom RFID, zandkorrelgrote chips die informatie bevat over product, breder inzetten. Een concrete dienst is […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.