Ga naar hoofdinhoud

, ,

Installatietak Eneco wijzigt koers

Eneco stopt met service en onderhoud van cv-toestellen voor woningbouwcorporaties. De energiemaatschappij biedt niet meer op nieuwe onderhoudscontracten. De koerswijziging heeft ook personele gevolgen voor de eigen installatiebedrijven.

De installatiebedrijven van Eneco opereren vanuit Amsterdam (NoordWest), Houten (Midden) en Schiedam (Zuidwest ) door heel Nederland. De bedrijven, waar  in totaal 450 mensen werken, gaan zich meer toeleggen op ondersteuning van de duurzame dienstverlening van het bedrijf en de consumenten-ketelmarkt. Dit betekent dat monteurs zich bezig gaan houden met de installatiewerkzaamheden rondom slimme thermostaat Toon, stroomaccu Powerwall, ventilatiewarmtepomp Warmtewinner en de zonnepanelen en laadpalen die het bedrijf levert. “Deze producten staan aan de basis van onze missie en visie naar duurzame energie voor iedereen”, zegt woordvoerder Toby Ellson van Eneco. Wel blijft Eneco gewoon service en onderhoud verlenen aan particulieren met cv-ketels.

Eneco bouwt de ‘traditionele’ dienstverlening in de corporatiemarkt dit jaar geleidelijk af. Lopende onderhoudscontracten worden niet meer verlengd, en Eneco biedt niet meer mee op nieuwe onderhoudscontracten. Medewerkers die zich bezighouden met deze activiteiten, zoals servicemonteurs, worden binnen het bedrijf herplaatst, of begeleid naar ander werk. Eneco sluit echter niet uit dat het gedwongen afscheid gaat nemen van mensen.

12 reacties op “Installatietak Eneco wijzigt koers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Energie Theater krijgt vervolg

‘Warmtepompmarkt groeit ook zonder plicht’

Salderingsregeling alsnog geschrapt

Streep door verplichting hybride warmtepomp

Nieuwe Installatie op de mat geploft: dit staat erin

Ventilatiesysteem in kast op de galerij