fbpx
Nieuws

Installatietak Eneco wijzigt koers

Eneco stopt met service en onderhoud van cv-toestellen voor woningbouwcorporaties. De energiemaatschappij biedt niet meer op nieuwe onderhoudscontracten. De koerswijziging heeft ook personele gevolgen voor de eigen installatiebedrijven.

De installatiebedrijven van Eneco opereren vanuit Amsterdam (NoordWest), Houten (Midden) en Schiedam (Zuidwest ) door heel Nederland. De bedrijven, waar  in totaal 450 mensen werken, gaan zich meer toeleggen op ondersteuning van de duurzame dienstverlening van het bedrijf en de consumenten-ketelmarkt. Dit betekent dat monteurs zich bezig gaan houden met de installatiewerkzaamheden rondom slimme thermostaat Toon, stroomaccu Powerwall, ventilatiewarmtepomp Warmtewinner en de zonnepanelen en laadpalen die het bedrijf levert. “Deze producten staan aan de basis van onze missie en visie naar duurzame energie voor iedereen”, zegt woordvoerder Toby Ellson van Eneco. Wel blijft Eneco gewoon service en onderhoud verlenen aan particulieren met cv-ketels.

Eneco bouwt de ‘traditionele’ dienstverlening in de corporatiemarkt dit jaar geleidelijk af. Lopende onderhoudscontracten worden niet meer verlengd, en Eneco biedt niet meer mee op nieuwe onderhoudscontracten. Medewerkers die zich bezighouden met deze activiteiten, zoals servicemonteurs, worden binnen het bedrijf herplaatst, of begeleid naar ander werk. Eneco sluit echter niet uit dat het gedwongen afscheid gaat nemen van mensen.

12 reacties op “Installatietak Eneco wijzigt koers

 1. Richard schreef:

  Eneco bedankt voor de bijdrage de afgelopen jaren. Na jaren deze markt met agressieve verkooptechnieken en ondermaatse prijzen te hebben uitgehold, nu op naar het volgende fantastische idee 🙂

 2. Sandra schreef:

  Ik sluit me aan bij Richard.
  Eneco, bedankt!

 3. henk schreef:

  Ja het was makkelijk met geld van de eneco klanten ze hebben toch mooi de markt
  mee naar de kelder geholpen

 4. Marcel schreef:

  Laat Eneco maar komen op de particuliere mark. Ik ben er persoonlijk niet bevreesd voor. Mijn klanten hebben voor mij gekozen vanwege mijn kwaliteiten en niet voor de prijs. Eneco zorgt er dan voor dat ik mij nog makkelijker kan onderscheiden.

 5. Marco schreef:

  Eerst diverse installatiebedrijven opkopen. Het niet voor mekaar krijgen om er 1 gezond bedrijf van te maken dan maar afstoten. Personeel is weerde dupe.

 6. Zingende waterpomptang schreef:

  Veel hardwerkers zo op straat en dezelfde doen nog steeds het licht uit

 7. de jammerende bijvulslang schreef:

  Alsof het zo goed op de deze verziekte markt vrijgelaten door de vrije markt economie zonder controle.

 8. Ronald schreef:

  Markt verziekt
  Goedkope contracten en installatiewerkzaamheden gekocht.
  Sponsoring vanuit Eneco Holding.
  Klant van Eneco wees wijzer ze zijn in alles te duur. Zoek een eerlijk energiebedrijf en installatie bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.