fbpx
Nieuws

Intergas: Xtreme complete range

De Xtreme komt in een brede range op de markt. Het HR-toestel van Intergas dat in de CW5-versie het hoogste tapwaterrendement in de markt heeft, komt in 2018 ook in CW3 en CW4 versies beschikbaar. Dit meldt fabrikant Intergas in vakblad Installatie en Sanitair. De nieuwe toestellen zijn te zien op de VSK.

De verwachting is dat de versies van 24 en 30 kW voor tapwater ook hoge ogen gaan gooien in bestekken en testen, zoals de cv-ketel test van de Consumentenbond. De CW5-versie, die sinds september leverbaar is, doet het vanwege het tapwaterrendement erg goed, met name in de nieuwbouw die nog gewoon gebruik maken van cv-ketels, bevestigt commercieel directeur Stef Roelofs van de toestelfabrikant.

Wisselaar

De Xtreme heeft een voor Intergas-begrippen een nieuwe aluminium wisselaar met twee gescheiden circuits én een tweede warmtewisselaar die warmte onttrekt uit de rookgassen. Nieuw is ook dat de elektronische besturing niet meer op de componenten, maar op de print onderin het toestel terecht komen. Ook is een nieuwe ventilator toegepast met een hoger modulatiebereik. De Xtreme komt later ook in een variant zonder de tweede rookgasafvoerwisselaar. Dit toestel komt dan als de nieuwe versie van de HReco (uit 2012) op de markt.

Individueel beheer op afstand

Intergas komt begin dit jaar ook met een nieuwe versie van haar Incomfort Service App, die aangestuurd wordt met de eigen Comfort Touch-thermostaat. Aangevuld met een gateway is de thermostaat met de smartphone te bedienen. Met de Service App kunnen installateur individuele toestellen op afstand uitlezen en monitoren. Intergas heeft de techniek al op de markt voor de projecten, waarmee installateurs en corporaties hun ketelpark kunnen beheren.

Met Installatie.nl gratis naar de VSK? Klik hier voor kaarten.

3 reacties op “Intergas: Xtreme complete range

  1. B. de Haan schreef:

    Is de Xtreme 30 al leverbaar?

  2. Ralf Jansen schreef:

    De Xtreme 24 en 30 zullen vanaf eind maart leverbaar zijn via de groothandel en installateur.

  3. J van Luijn schreef:

    Het is nu april en kan nog geen leveranciers vinden die de xtreme 24 en 30 leveren. Is hier al meer bekend over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.