fbpx
Nieuws

Kamervragen over TopLine-ketel

De ophef rond Nefit’s TopLine ketel heeft de Tweede Kamer bereikt. De Socialistische Partij (SP) stelt Kamervragen over de commotie rondom de cv-ketel van Nefit.  Kamerlid Sandra Beckerman van de oppositiepartij wil van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken weten wat haar reactie is op de berichtgeving van RTL Nieuws, die beweert dat de fabrikant informatie zou achterhouden voor de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Dit achterhouden, door Nefit ontkend en door de NVWA niet bevestigd, is naar buiten gekomen door onderzoek van RTL Nieuws, dat incidenten rondom het toestel onderzocht en de correspondentie tussen Nefit en NVWA heeft opgevraagd. De SP wil van de minister weten of de NVWA afdoende op de hoogte was van de TopLine-case en of dit consequenties moet hebben. Daarnaast wil de oppositiepartij van de minister weten wat zij gaat doen om dergelijke incidenten te voorkomen. Lees hier de vragen die de SP aan de minister stelt.

Vorige week berichtte RTL uitgebreid over de problemen rondom de TopLine. Het Nefit toestel kampt sinds 2009 met problemen rondom de branderklep en de warmtewisselaar. De fabrikant heeft niet alleen van 125.000 toestellen de kleppen moeten vervangen, ook zijn de afgelopen jaren 25.000 warmtewisselaars al dan niet preventief vervangen omdat ze krom zouden trekken. Nefit zegt dat de wisselaar geen veiligheidsrisico vormt, maar dat wisselaars onder garantie, en in regulier onderhoud kunnen worden vervangen, mocht er sprake zijn van meetbare afwijkingen. Nefit heeft naar aanleiding van de publiciteit besloten opnieuw een onafhankelijk onderzoek in te zetten naar het eigen toestel.

Hier een weblog over deze kwestie.

1 reactie op “Kamervragen over TopLine-ketel

  1. […] wilde opheldering over de berichtgeving eerder deze maand van RTL Nieuws. Dat beweert namelijk dat de fabrikant […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.