fbpx
Nieuws

Netatmo thermostaat nu ook modulerend

De Franse thermostatenleverancier Netatmo brengt een nieuwe thermostaat op de markt, die via het OpenTherm-protocol een modulerende ketel kan aansturen. Tot nu toe leverde Netatmo alleen een aan/uit-thermostaat.

De ‘Slimme Modulerende Thermostaat’ werkt behalve via een doosje aan de muur ook met een app, waardoor gebruiker de thermostaat spraakgestuurde opdrachten kan geven en een gepersonaliseerd schema kan instellen.

“We hebben de Slimme Modulerende Thermostaat ontworpen om gebruikers met een OpenTherm-ketel in staat te stellen hun comfort naar het volgende niveau te brengen zonder energie te verspillen”, zegt Fred Potter, oprichter van Netatmo.

Aan/uit en modulerend

De Netatmo modulerende thermostaat is compatibel met de meeste OpenTherm-ketels. “Afhankelijk van hun installatie kunnen gebruikers nu kiezen tussen de Slimme Thermostaat en de Slimme Modulerende Thermostaat om hun verwarming te beheren en hun energieverbruik te minimaliseren”, aldus Potter.

Het design van de aan/uit thermostaat en de modulerende thermostaat is hetzelfde. Beide zijn ontworpen door Philippe Stark en komen met vier kleurenstickers.

Slimme knoppen

In combinatie met de Slimme Radiatorkranen kunnen er bovendien verschillende temperaturen worden ingesteld voor afzonderlijke ruimtes. Bij combiketels kan er ook een schema worden ingericht voor het warme water. De bewoner heeft dan bijvoorbeeld de optie om in de app de watertemperatuur aan te passen.

Storingen

De Auto-Care functie waarschuwt de bewoner als er een storing wordt gedetecteerd in de ketel en stelt de gebruiker om het probleem makkelijk te identificeren en te delen met de installatiemonteur. Voor hulp bij de installatie kan de monteur momenteel alleen nog de beknopte installatiegids in het Nederlands raadplegen. Er wordt nog gewerkt aan een uitgebreidere handleiding.

Stembediening

De nieuwe Netatmo-thermostaat (239,99 €​) is compatibel met Apple HomeKit. Compatibiliteit met Google Assistent en Alexa is nog in ontwikkeling. Dankzij de Apple HomeKit compatibiliteit kan de gebruiker de verwarming met spraak bedienen (voice control).

1 reactie op “Netatmo thermostaat nu ook modulerend

  1. P. de Wit schreef:

    Mensen, doe eens een beetje aan eindredactie. Het euroteken schrijven we in Nederland voor het geldbedrag dus € 229,- en niet op z’n Belgisch, 229 €. Niet blindelings ctrl-c, en ctrl-v uitvoeren. Netatmo is geen thermostatenleverancier, maar domoticaleverancier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.