fbpx
Nieuws

Zo ziet inspiratiecentrum TU eruit

Groothandel Technische Unie werkt aan nieuwe inspiratiecentra voor duurzame techniek. Naast het bestaande Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle, heeft de groothandel in Eindhoven een centrum geopend voor de industrie. Dit jaar volgt een derde centrum in Utrecht.

Hieronder een video van het inspiratiecentrum in Zwolle. Gert Westland geeft een toer door de duurzame techniek en het opleidingslokaal van de groothandel.

Vier jaar geleden opende Technische Unie het Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle. In een aantal aangesloten en werkende voorbeelden laat de groothandel zien welke stappen gemaakt kunnen worden om woningen te verduurzamen. Van eenvoudige PV installaties tot volledig nul-op-de-meter oplossingen. Installateurs kunnen hun klanten meenemen naar dit centrum. Technische Unie is de grootste groothandel in Nederland die de installateur zowel in W- als E-techniek belevert.

In vakblad Installatie een reportage over het Inspiratiecentrum, en de visie van de groothandel op verduurzamen.

Industrie-toepassingen in Eindhoven

In Eindhoven ligt de focus op Smart Industry. Om slimmer en efficiënter te werken toont TU lichtoplossingen, robotisering, PLC-sturingen en veiligheidstoepassingen van zo’n vijftien fabrikanten en leveranciers. Het inspiratiecentrum is 450 vierkante meter groot. Bij binnenkomst gaan bezoekers virtueel op reis en beleven ze de geschiedenis van de industrie en de vier industriële revoluties met een 360 graden-projectie. In de toekomst worden ook trainingen vanuit opleidingscentrum TU Campus aangeboden. Industriële relaties van Technische Unie kunnen het Inspiratiecentrum gebruiken als ontmoetings- of werkplek. Eerder nam Technische Unie al het platform Industrie.nl over.

Smart Building Utrecht

Rond de zomer 2021 opent TU een derde Inspiratiecentrum, Smart Building in Utrecht, langs de A12. In het geheel nieuwe experience centre laat de groothandel zien wat er mogelijk is op het gebied van verlichting, smart building en duurzaamheid; thema’s waarover installateurs momenteel veel vragen hebben en waar de ontwikkeling op het installatievakgebied zit.

Bij smart building is de technologie afgestemd op de mensen in het gebouw en de activiteiten die daar plaatsvinden. De verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting, beveiliging en andere systemen verzamelen via sensoren en microchips informatie en passen zich op basis daarvan automatisch aan op wat er in het gebouw gebeurt. Slimme regeltechnieken en monitoring voor industrie, (kantoor)gebouwen en ziekenhuizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.