fbpx
Nieuws

De negen nominaties voor de VSK Awards 2022 zijn bekend. De komende weken stellen lichten we op Installatie.nl de genomineerde producten één voor één toe.

In de categorie Gezond & Comfort is de HRU 400 QuattroZone genomineerd. Dit is een balansventilatietoestel met vier plug & play zonekleppen op de unit of in het kanaal. Met dit toestel kan slim en eenvoudig gezoneerd en vraaggestuurd geventileerd worden op zowel de toevoer als de afvoer. Naast de woon- en slaapzone kunnen ook keuken en natte ruimten afzonderlijk geventileerd worden. Om elke zone op de juiste manier te ventileren zijn CO2-sensoren en een interne vochtsensor toegepast. De unit is licht, bestaat uit weinig onderdelen en is op verschillende manieren te plaatsen waardoor hij erg flexibel is. Het toestel heeft een service-app voor inbedrijfstelling en inregeling. De zonekleppen hebben een eenvoudig kliksysteem, worden gevoed vanaf de HRU 400 en communieren draadloos met de vochtsensor en CO2-sensoren.

Juryoordeel

De jury vindt dit een goede doorontwikkeling van een gezoneerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning voor de woning(project)bouw. Op deze manier kan in een luchtdicht gebouw een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd waarbij er een gezonde balans is tussen comfort en energiebesparing in de verschillende zones. Zoneren op afvoer is een logische innovatie.
Dat fabrikanten sturen op installatiegemak en eenvoudige inregelbaarheid van kleppen, vindt de jury eveneens een goede ontwikkeling. Want juist op het gebied van inbedrijfstellen en juiste werking van ventilatiesystemen blijkt er nog wel eens een kloof te zijn tussen ontwerpspecificaties en de praktijk. Wel vraagt de jury zich af of een vochtsensor in de centrale afzuigunit voldoende werkt.

Publieksfavoriet

Uit de inzendingen zijn in drie categorieën negen inzendingen genomineerd. Voorinschrijvers voor de VSK krijgen tot aan de beursopening de kans om uit de nominaties een publieksfavoriet toe te kennen. Stem kan nu hier. De prijzen worden uitgereikt bij de opening van de vakbeurs, op dinsdag 17 mei in het Kennistheater in Hal 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.