fbpx
Nieuws

Spoelbak wordt stagnatiespoeler

Een spoelbak die tegelijk dient als geïntegreerde stagnatiespoeling voor het drinkwatersysteem. Armaturenspecialist Schell introduceert de Montus Flow.

Montus Flow is een nieuw inbouwspoelreservoir met geïntegreerde stagnatiespoeling voor toiletten. Bij gebruiksonderbrekingen van meerdere dagen tijdens vakantieperiodes of wanneer een gebouw te maken heeft met een lage bezettingsgraad, kan de Montus Flow automatisch spoelen, waardoor de hygiëne en het behoud van de waterkwaliteit gegarandeerd zijn.

Met het nieuwe wc-inbouwspoelreservoir kan het Schell watermagagementsysteem nu stagnatiespoelingen bij alle belangrijke tappunten in sanitaire voorzieningen uitvoeren. Montus Flow is speciaal ontwikkeld als component voor het Schell-watermanagementsysteem SWS, waarmee de Duitse fabrikant in 2020 de VSK-awards won. Hiermee wordt bacteriegroei in leidingen voorkomen.

Magneetklep

Bij de Montus Flow is de messing magneetkap geïntegreerd in de stortbak en daardoor goed beschermd. Stagnatiespoelingen worden rechtstreeks in de afvoerpijp gevoerd. Hierdoor wordt de stortbak niet extra gevuld en blijft het vulniveau in overeenstemming met de normen.

De voorgemonteerde Montus Flow kan makkelijk worden gemonteerd en is direct klaar voor gebruik. De module is uitgerust met een stroomkabel van 5 meter. Dankzij de eenvoudige constructie en de in hoogte verstelbare poten, kan zij in korte tijd worden geïnstalleerd in een vrijstaande wand of in een voorwandinstallatie.

Schell is niet de eerste fabrikant die een dergelijke technologie introduceert. Eerder kwamen ook Viega en TECE al op de proppen met geautomatiseerde hygiënespoelingen vanuit spoelbakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.