fbpx
Nieuws

Onderzoek: oproep Techniek Nederland

Brancheorganisatie Techniek Nederland wil goed in de gaten houden hoe installerend Nederland ervoor staat in deze bijzondere tijden.

Daarvoor hebben ze een quickscan ontwikkeld: de eerste liet een aanzienlijke schrikreactie zien bij installateurs, toen Nederland in de zogeheten intelligente lockdown ging. Ook de poll op Installatie.nl liet zien dat 70 procent van de installatiebedrijven een omzetdaling verwacht.

Voor het vervolg roept de branchevereniging installatiebedrijven op om aan de hand van acht korte vragen weer te geven hoe in jullie bedrijven de vlag er momenteel bijhangt. Het onderzoek is hier in te vullen.

3 reacties op “Onderzoek: oproep Techniek Nederland

 1. jos schreef:

  70 procent van de installateurs verwacht omzetdaling , vele bedrijven hebben financiele steun nodig van de overheid omdat veel bedrijven geen buffer hebben . Dit niet hebben van een buffer is grotendeels te wijten aan jaren lang kaalpluk-belastingbeleid van bedrijven door de Overheid in allerlei vormen van belastingen met daarbij oplopende vaste kosten .Nederland vervalt in een grote economische crisis komende jaren , zowel voor bedrijven als voor huishoudens en dan begint de link(s)e oppositie nu alweer deze week met het antwoord op de vraag , hoe gaan we de economische crisis financieel oplossen/bekostigen ?.
  Antwoord link(s)e Oppositie : Bedrijven moeten alle financiele economische ellende die ontstaat door het Corona virus maar ophoesten en ook nog maar even daarbij de verduurzaming van Nederland bekostigen .Domme uitspraken. Dan denk ik , dit zijn geen mensen met ondernemersinzicht , zonder verstand van economie en zonder veel werkervaring uit de schoolbanken in de politiek gestapt . Deze economische ellende zal jaren duren , er zullen heel veel bedrijven jaren moeten gaan knokken om het hoofd boven water te houden of noodgedwongen moeten stoppen met veel werkeloosheid tot gevolg . Iedereen in Nederland zal komende jaren evenredig bij moeten dragen . Voor goederen en diensten zal meer moeten worden betaalt , dus het wordt voor iedereen weer sparen .Alles zal met de 1.5 meter economie duurder worden , vakanties , avondje theater, uit eten . Juist komende jaren zal het bedrijfsleven eerst weer gezond moeten worden om de economie weer in de plus te krijgen , en dat doe je niet door het bedrijfsleven kapot te belasten, link(s)e oppositie.

  • Henkie schreef:

   Gelukkig. Het ligt aan de regering en niet aan de buitenlanders …

   • jos schreef:

    Hallo Henkie,

    Je bedoelt i.p.v. buitenlanders waarschijnlijk immigranten, voorlopig begrotingstekort einde van het jaar door Corona virus geschat op 92 miljard euro , we kunnen allemaal weer flink aan de bak om dit tekort komende jaren weg te werken , worden zware economische tijden voor iedereen komende tien jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.