fbpx
Nieuws

Platform en keurmerk smart home

Er komt een nieuw platform en een keurmerk voor smart home-producten. Ondernemersorganisatie Uneto-VNI en communcatiebureau Guilty People willen op deze manier consumenten beter informeren over de meerwaarde van zogeheten smart home producten. Dit nieuws werd bekend op het congres Shopping Tomorrow in Utrecht. Eind dit jaar moeten platform en keurmerk in de lucht zijn.

Er komen steeds meer slimme huishoudelijke producten op de markt die via internet met elkaar zijn verbonden. Consumenten kunnen deze apparaten, zoals thermostaten, beveiligingscamera’s, cv-ketels of verlichtingsapparatuur via de smartphone bedienen. Vooral onder jongeren neemt de interesse voor dergelijke producten snel toe.

Uneto-VNI en communicatiebureau Guilty People constateren dat de kennis over smart home-producten nog beperkt is en willen daarin verandering brengen. Op het Smart Home Society Platform kunnen consumenten straks alle informatie over slimme producten vinden en hun mening geven over de kwaliteit ervan. Apparaten die door consumenten positief worden beoordeeld, ontvangen een smart home keurmerk.

Social media

Het nieuwe platform is interactief en maakt gebruik van social mediakanalen, zoals Facebook, Twitter en YouTube. Ook is er een koppeling met websites als Tiny Smart Homes en de campagnewebsite De Techniek Achter Nederland. Op termijn willen de initiatiefnemers ook smart home events gaan organiseren

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.