fbpx
Nieuws

Politiek zet druk op Ferroli-onderzoek

Er komt een 0800-nummer dat bezorgde eigenaren en huurders kunnen bellen als ze zich zorgen maken over hun Agpo Ferroli-ketel. Een Kamermeerderheid stemde voor dit voorstel van de VVD en de SP

Het is nog niet duidelijk wanneer het nummer ook daadwerkelijk ‘live’ gaat. Ook is nog niet vastgelegd welke informatie bellers precies kunnen verwachten als ze het nummer bellen.

De CV-ketels van Agpo Ferroli met de aluminium wisselaar zijn onder vuur komen te liggen nadat onderhoudsbedrijf Breman de veiligheid van de toestellen in twijfel trok en consumentenprogramma Kassa er een uitzending aan wijdde.

Het gaat om de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux die geproduceerd zijn van 1997 tot 2011.

NVWA doet onderzoek

De exacte problemen met de ketel zijn onderwerp van een onderzoek dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op dit moment naar de ketels uitvoert. Nog voor de zomer moeten de uitkomsten van dit onderzoek naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Volgens Daniel Koerhuis van de VVD en Sandra Beckerman van de SP zou het goed zijn als het kabinet al passende maatregelen voorbereid, zoals een terugroepactie. En ondertussen komt er dus voor bezorgde bewoners 0800-nummer.

3 reacties op “Politiek zet druk op Ferroli-onderzoek

  1. Akkermans schreef:

    Prima idee. Van Agpo hoor of zie je niets. Ze reageren zelfs niet.Misschien nu wel, als er druk op staat.

  2. Piet schreef:

    En wie moet dat 0800 nummer dan gaan bemensen? De onderbezette en overbelaste nvwa? Dit nummer wordt natuurlijk weer een enorme teleurstelling voor de bellers. Doe dan maar niet.

  3. Criticaster schreef:

    Ik ben de censuur van deze site spuugzat. Ik nodig dus hierbij de nationale pers uit om de discussie aan te gaan. De totale onzin over Nefit en Ferroli moet nu maar eens stoppen. Wie heeft de ballen? Graag uw reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.