fbpx
Nieuws

Vakbekwaamheid speciaal voor zzp-monteurs

Connect ZZP, een zakelijk dienstverlener voor zzp’ers in de techniek, start samen met Solar Opleidingen een opleiding vakbekwaamheid voor de zelfstandige cv-monteur.

Door de Gasketelwet moeten installatiebedrijven, groot en klein, in vanaf april 2022 gecertificeerd zijn, met monteurs die het papiertje VakmanschapCO op zak hebben. Menno Limm, commercieel directeur bij Connect ZZP: “Zonder certificering kunnen monteurs over dik een jaar een groot deel van hun werkzaamheden niet meer uitvoeren”. 

Jos Fleischeuer, opleidingsmanager bij technische groothandel Solar Nederland licht de campagne om zzp’ers in de techniek in Nederland te informeren toe: “Zo wordt voorkomen dat er een groot tekort aan cv-monteurs ontstaat. Wij bieden opleidingen aan in de avonduren of weekenden, zodat de ondernemer geen waardevolle werkuren hoeft te missen.”

Bedrijfscertificering

Connect ZZP en Solar Opleidingen richten zich in eerste instantie op de vakbekwaamheidseisen die aan monteurs gesteld worden. Op een later moment komt daar ook de bedrijfscertificering bij, zegt Fleischeuer. “Dat kan pas als de BRL 6000-25 van InstallQ gepubliceerd is. Dat is nu helaas nog niet het geval.”

2 reacties op “Vakbekwaamheid speciaal voor zzp-monteurs

  1. Theo schreef:

    De z.g. monteurs van de huidige generatie kunnen bijna niets. Alleen wat ze volgens een afcheck lijstje geleerd hebben. Maar snappen niets van de echte techniek er achter. Daarom kunnen ze ook geen fouten of defecten buiten hun boekje lokaliseren en repareren. Dan moet ik als klant er op wijzen waar de fout zit, want dat heb ik al lang met mijn technische kennis al uitgezocht, alleen ik heb niet de middelen om het zelf te repareren en dat mag dikwijls niet vanwege de garantie enz. Maar ze luisteren niet. Of voelen ze zich op hun tenen getrapt. Nee, ECHTE vaklui die verder kijken dan hun neus lang is, zoals in mijn tijd heb je niet meer !!

    • Ron schreef:

      In dat geval vooraf moeten uitzoeken wat voor een bedrijf je aannam om de installatie te laten voldoen, of deze gecertificeerd is en gekwalificeerd cq gediplomeerd personeel in dienst hebben. Dat had je naar mijn mening frustratie en zoekwerk achteraf gescheeld. Ps ben het zeker met het feit eens dat je iedereen van straat kan plukken om installaties te gaan doen.. zonder enige knowhow of interesse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.