fbpx
Nieuws

Ventilatie en verwarming in vloer

Riho Climate Systems uit het Gelderse Vorden slaat twee vliegen in een klap: vloerverwarming en ventilatie geïntegreerd in de vloer.

De ventilatie-vloerverwarming bestaat uit een ventilatie basisplaat. De verwarmingsleidingen worden hierop gemonteerd. Onder de ventilatieplaat wordt de lucht mechanisch ingeblazen. De lucht wordt verwarmd of gekoeld door de vloerverwarming/vloerkoeling en verlaat de vloer via lijnroosters.

Beter binnenklimaat

De ventilatievloer kan op vrijwel iedere installatie worden toegepast. Het klimaatsysteem is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bij gebouwen met een groot glasoppervlak realiseert de ventilatievloer een structureel beter binnenklimaat.

“Daarnaast is de ventilatievloer zeer geschikt voor projecten met WTW. Het resulteert in een hoger rendement op de inblaaslucht en verhoogt het comfort”, aldus de fabrikant.

PCM-vloer

Deze noviteit volgt op een andere innovatie, die Riho drie jaar geleden in samenwerking met UniWarm en OC Autarkis op de markt bracht: de UniWarm/RIHO Crystal Climate Floor. Deze vloer bevat fase-overgangsmaterialen (Phase Change Materials – PCM) die door een warmtepomp gevoed kunnen worden.

De PCM zijn in dunne cassettes verwerkt die in de vloer worden aangebracht, waardoor de opbouwhoogte beperkt blijft tot maximaal 36 millimeter. De nieuwe klimaatvloer, die als een thermische accu fungeert, kan zowel in nieuwbouwwoningen als in renovatiewoningen worden toegepast.

1 reactie op “Ventilatie en verwarming in vloer

  1. john schreef:

    Dit is al een jaren oud systeem en bestaat al meer als 30 jaar, hoezo met andermans veren gaan pronken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.