fbpx
Nieuws

Verhuizen vanwege ventilatie

Een slecht binnenklimaat wordt vaak genoemd als oorzaak van verschillende gezondheidsklachten. De familie Jansen uit het Twentse Rijssen weet daar helaas alles van. Een slecht geïsoleerd, vochtig huis had dusdanig veel impact op de gezondheid van mevrouw Jansen dat het echtpaar besloot om een royale nieuwe woning te bouwen op hun grondgebied. Hierbij staat het creëren van meer wooncomfort met een gezond binnenklimaat voorop.

Schimmels op gordijnen

“Mijn holtes zitten continu vol, ik heb last van schimmelallergieën en astma”, zo beschrijft mevrouw Jansen haar grootste kwalen. Langzaam maar zeker werd het de familie steeds duidelijker dat de slechte luchtkwaliteit in huis de oorzaak was van de klachten. “De lucht is hier erg vochtig en muf. Er vindt nauwelijks ventilatie plaats en als je dan de ramen open doet, zit je op de tocht. Als we na een vakantie terugkwamen in huis, merkten we pas echt hoe slecht de situatie was. Dan hing hier zo’n muffe, nare lucht en ontstonden er zelfs schimmels op de gordijnen”, aldus mevrouw Jansen.

Maand van de ventilatie

En dus besloten ze een nieuw huis te bouwen, waarbij alles in het teken stond van goede ventilatie.
Klik hier voor het uitgebreide projectverhaal in ons Ventilatie-dossier. Deze maand is het Maand van de Ventilatie op Installatie.nl; veel nieuws, projecten en producten op ventilatiegebied.

1 reactie op “Verhuizen vanwege ventilatie

 1. S. Schoemaker schreef:

  Geachte lezers
  Er zijn heel veel woningen uit de jaren 60 waar geen natuurlijke ventilatie in zit.
  Ik woon in een Flat van Vesteda in Groenoord en in mijn woning zit ook geen goede ventilatie. Het moet zo zijn natuurlijke toevoer en mechanische afzuig, nu de mechanische afzuig is wel aanwezig maar Geen natuurlijke toevoer aanwezig zodat je wil je ventileren altijd een raampje open moet zetten en dan heb je weer tocht en in de winter koude klachten.
  ook is het zo dat er in de badkamer en het toilet wel afzuig mechanisch zit maar een opening in de deur of een spleet onder de deur zit er niet zodat deze ook niet werken, altijd de deur op een kiertje zetten.
  Zo triest is het gesteld en ik heb dit gemeld maar er wordt niets aan gedaan, ja ALLEEN WEL HUURVERHOGING

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.