fbpx
Nieuws

VSK haalt elektrotechniek binnen

De VSK breidt uit met elektrotechniek. De grootste installatiebeurs van Nederland gaat minimaal één beurshal inruimen voor de e-zijde van de installatietechniek. Hierbij mikt de Jaarbeurs sterk op zonne-energie, batterijen, regeltechniek en laadsystemen.

Tot 2015 had Elektrotechniek een eigen beurs, een samenwerking tussen branchevereniging Fedet en de Jaarbeurs. In 2018 werd de stekker uit de beurs getrokken, nadat de deelname en het bezoek daalden. Pogingen om de beurs samen te voegen met de VSK strandden destijds. Op dit moment is er voor die markt vooral het Henk & Fred Event, groothandelsevents en voor wat de zonne-energie en opslag betreft Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd in Vijfhuizen. Qua w-techniek hebben we verder nog de vakbeurs in Hardenberg, onlangs omgedoopt tot Installatie Vakdagen.

Duurzame techniek zorgt voor revival

Hot item: het veilig transporteren van pv-panelen.

Inmiddels liggen de kaarten anders. Het beursleven is na de Covid-19 periode opgestaan, en zichzelf gaan heroriënteren En de branche is ondertussen ook flink veranderd: de markt voor zonne-energie is explosief gestegen, opslag van stroom is in opkomst en er worden veel laadpalen verkocht. Verder worden elektrische warmtepompen en regeltechnieken worden ook volop door klassieke w-installateurs meengenomen bij duurzame nieuwbouw en renovatie. “De trend van ketenintegratie tussen E en W is er al langer”, zegt projectmanager Joyce van de Hoef van de VSK. “Nu is de tijd rijp om dit binnen het beursconcept van de VSK te laten zien.” Op dit moment kan de Jaarbeurs nog geen namen noemen van deelnemende bedrijven uit de elektrotechniek.

Plattegrond op de kop

Het nieuwe segment op de VSK betekent wel dat de beursplattegrond helemaal op de kop gaat. Hal 7 en 8, traditiegetrouw de drukst bezochte hallen van de vakbeurs, verhuizen naar de andere zijde van het beurscomplex, naar Hal 11 en 12. Elektrotechniek en zonne-energie gaat een plek krijgen in de hal waar voorheen de grote cv-ketel en warmtepompfabrikanten huisden. Jaarbeurs is gestart om de beursvloer voor VSK 2024 gevuld te krijgen. De afgelopen VSK had een kleine 300 standhouders en ruim 28000 bezoekers. Met de toevoeging van elektro hoopt de Jaarbeurs in 2024 weer te groeien in omvang en bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.