fbpx
Nieuws

Warmtepomp blijkt publiekslieveling

Het is de VSK van de warmtepomp. Dat blijkt niet alleen uit het aanbod op de beursvloer, maar ook uit de winnaar van de Publieksprijs bij de VSK Awards. Alpha-Innotec-importeur Nathan won met haar nieuwe LWDV-warmtepomp de verkiezing om de publieksstemmen. Dit betekent dat de VSK-bezoeker de warmtepomp het meest waardeert van alle nominaties van de VSK Awards.

Propaan

De LWDV-warmtepomp van Alpha-Innotec is een modulerende lucht/water-warmtepomp met propaan R290 als koudemiddel. Door gebruik van dit koudemiddel, maar ook door doorontwikkelde techniek kan het toestel in het hogere temperatuurbereik komen. “70 graden halen we met gemak”, vertelt Peter Centen namens importeur Nathan. “Dergelijke temperaturen, met goede rendementen, maken het toestel geschikt om 1:1 de cv-ketel te kunnen vervangen, ook in woningen met bestaande radiatoren.”

Hoger bereik

Normaliter moet een woning die overstapt van cv-ketel naar warmtepomp naast eventuele isolatie, ook nog eens voorzien worden van speciale radiatoren die voldoende warmte op lage stooktemperaturen af kunnen geven. De nieuwe warmtepompen kunnen daarnaast ook warm tapwater bereiden uit de energie die uit de lucht gehaald wordt. Hierdoor heeft het toestel minder elektriciteit nodig om het water boven de benodigde 60 graden te krijgen.

Ook heeft Nathan bij de LWDV-warmtepomp een nieuwe buitenunit. Deze is weliswaar iets groter dan de voorganger, maar heeft daardoor een groter wisselaar-oppervlak en ventilator, die daardoor minder toeren hoeft te maken, en dus ook minder geluid produceert. Dat laatste is een veel gehoorde klacht van eigenaren van lucht/water-warmtepompen. Op de VSK zijn meer fabrikanten die nu stillere varianten van hun buiten-unit aanbieden.

2 reacties op “Warmtepomp blijkt publiekslieveling

  1. […] propaan R290. Dit toestel, de LWDV, was één van de genomineerden voor de VSK-awards en won de publieksprijs. Itho Daalderop die op de VSK de nieuwe bodem-warmtepomp WPU 5de generatie toonde, laat weten dat […]

  2. […] publiek mocht ook stemmen bij de inschrijving voor de beurs. Zij kozen voor de LWDV-warmtepomp van Alpha Innotec importeur Nathan. Deze warmtepomp komt met natuurlijk koudemiddel in het hogere […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.