fbpx
Nieuws

Wasco bouwt nieuw logistiek centrum

Groothandel Wasco gaat in Apeldoorn een nieuw distributiecentrum bouwen. Het principebesluit voor de nieuwbouw is genomen. Het nieuwe 18.000 m2 grote distributiecentrum wordt op ‘De Ecofactorij’ in Apeldoorn gebouwd volgens de BREEAM-norm ‘Excellent’. De Gemeenteraad in Apeldoorn moet formeel het besluit tot verkoop van de benodigde bouwkavel aan Wasco nog bekrachtigen. Het nieuwe logistiek hart van de groothandel komt naast het bestaande distributiecentrum in het naburige Twello.

Veranderde rol groothandel

Volgens algemeen directeur Herold van den Belt past de nieuwbouw in de veranderende rol van de groothandel, zoals deze ook naar boven kwam in het onderzoek onder de leden van het Installatie.nl OpiniePanel. “De klantvraag verschuift steeds vaker naar flexibele oplossingen in logistiek en service.” Installateurs hechten waarde aan een efficiënt proces en logistiek maatwerk voor een redelijke prijs, zo bleek al uit de enquête van Installatie.nl. Wasco, dat ruim 30 vestigingen in Nederland heeft, gaat onder meer haar eigen (nieuwe) logistieke concepten verder uitrollen. Zo introduceerde de groothandel in 2014 al RFID-chips op alle service-onderdelen. Net als andere groothandelaren gaat ook Wasco haar besteltijden verruimen en de logistiek fijnmaziger maken, zodat ook leveringen van zowel grootgoed als kleingoed op het gebied van sanitair, verwarming en onderdelen gecombineerd kunnen worden.

 

1 reactie op “Wasco bouwt nieuw logistiek centrum

  1. […] en onderdelen gecombineerd te leveren. Van drie door het land verspreide distributiecentra gaat Wasco nu over naar twee centraal gelegen DC’s. Dit geeft Wasco de mogelijkheid om diverse nieuwe (logistieke) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.