fbpx
Nieuws

Waterbesparing hoger op agenda

Waterbesparing hoger op de agenda zetten bij consumenten, maar ook bij installatiebedrijven. Branchekoepel Uneto-VNI heeft haar handtekening gezet onder het initiatief WaterSpaarders. Doel van deze beweging, die op 13 oktober haar Nationale WaterSpaarders Dag hield in Diergaarde Blijdorp, is om in een jaar tijd 5 miljard liter warm water te besparen. Naast korter douchen, een bekend stokpaardje, kan de installatiebranche ook bijdragen aan de groene doelstellingen door de aandacht te vestigen op zuinige douchesystemen en waterbesparende douchekoppen, maar ook duurzame warmwater-opwekkers en herbenutting van waterwarmte.

Installatiebedrijven

Prinses Laurentien, drijvende kracht achter het initiatief: “Ik geloof in de kracht van de duizenden aangesloten installatiebedrijven om waterbesparing bij hun klanten onder de aandacht te brengen. Dankzij de inzet van de installatiebranche komen we weer een stap dichter bij het behalen van ons doel.” Uneto-VNI-voorzitter Titia Siertsema: “Onze installateurs komen letterlijk bij de mensen in de badkamer. Ze geven advies over het besparen van energie, ze installeren waterbesparende douchekoppen en kranen en ze plaatsen energiezuinige combi-ketels.”

Voorbeeld van waterbesparing

In het oktobernummer van Installatie en Sanitair een artikel over waterbesparing bij het douchen. We bezochten de fabriek van de Upfall Shower, een recirculatiedouche die dankzij upcycle-techniek een kleine 1,5 liter water minuut verbruikt, terwijl de gebruiker 15 liter wordt aangeboden. Dit kan dankzij een gepatenteerde pomptechniek, in combinatie met filters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.