Ga naar hoofdinhoud

,

2016 jaar goed voor zonnepanelen

2016 was opnieuw een goed jaar voor mensen met zonnepanelen. Dit past in de trend van de afgelopen jaren. De zon scheen 240 uur meer dan normaal. De gemiddelde globale straling kwam uit op 1065 kWh per m2. Eigenaren van zonnepanelen sluiten het jaar af met een extra opbrengst van 5,3% ten opzichte van het gemiddelde. Per zonnepaneel is dat ongeveer 12,5 kWh meer.

KNMI

Het KNMI meet in Nederland de zonnestraling op haar weerstations, die verspreid in Nederland staan opgesteld. Gemiddeld levert de zon een hoeveelheid energie van 1015 kWh per jaar per m2. In 2016 was dit 50 kWh per m2 meer. Een zonnepaneel in Nederland heeft hierdoor gemiddeld 250 kWh stroom opgeleverd.

De extra straling van de zon heeft ervoor gezorgd dat een gemiddeld zonnepaneelinstallatie van zestien zonnepanelen ongeveer 40 euro extra hebben opgeleverd voor een particuliere eigenaar.

2 reacties op “2016 jaar goed voor zonnepanelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan