fbpx
Blog

Hoe was 2022 voor Installatie.nl?

We sluiten 2022 af, en dat is voor installatiebedrijven een bijzonder jaar geweest.

Van topdrukte, maar ook van bijzondere omstandigheden: beperkte beschikbaarheid van materialen, beperkte beschikbaarheid van mensen met tegelijkertijd een krankzinnig hoge vraag naar je diensten.

Miljoenen

Even wat statistieken uit Google Analytics van onze website: Installatie.nl noteerde in 2022 ruim 4,2 miljoen pageviews. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2021. Dat heeft natuurlijk ook voor een groot deel te maken met het feit dat iedereen in Nederland zich bezig ging houden met duurzame installatietechniek.

Installatietechniek staat volop in de belangstelling, en dat is wel eens anders geweest. Installateurs zijn de Makers van Morgen, zoals Techniek Nederland het benoemt. Al die miljoenen bezoekers op Installatie.nl bleven ook nog eens 17 seconden langer: een gemiddeld gezoek duurt nu 2 minuut 19. De drukst bezochte dagen waren vrijdag 7 april, en vrijdag 7 oktober. Op die laatste dag noteerden we 75.000 unieke bezoekers. We hadden dit jaar 10 dagen dat er meer dan 40.000 keer op een dag op Installatie.nl geklikt werd.

We verstuurden 102 nieuwsbrieven naar onze abonnees. Met hierin nieuws, achtergronden, video’s, polls en blogs; productintroducties, trends, mooie projecten met mooie techniek. We maakten 431 tweets, posten 56 YouTube-video’s, 11 installatie-webinars. We maakten 486 pagina’s vakblad, hielden 6 Quizmaanden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dicht op de huid van de installatiebranche, iedere dag in jullie praktijk.


Mijn persoonlijke favoriet? De serie Dicht op de Huid die we nu al een tijdje maken in het hart van ons magazine: een klassieke centerfold. Boven deze blog een mooie plaat die Christiaan Krop maakte van installateur Roland Gevers uit Rijswijk. Hier rechts een complilatie.

Het was dus druk en dynamisch. De verplaatsing van de VSK naar mei betekende dat het normaliter drukke strookseizoen feilloos overging in de beurstijd. Je merkte letterlijk dat de branche het samen zijn vierde na twee coronajaren. Installatie.nl maakte hier dagjournaals en dagelijkse nieuwsbrieven. Het is voor het eerst sinds jaren dat de installatiewereld op een openingsdag van de VSK de opening van het NOS Journaal haalt.

Zoekwoorden

Het was een bijzonder jaar, want de verduurzaming kreeg een stevige duw in de goede richting door de hoge prijzen van gas en elektra. Voor het eerst sinds jaren zit bijvoorbeeld ‘cv-ketel’ niet bij de meest gekozen zoektermen op Installatie.nl. Deze lijst wordt aangevoerd door ‘gasketelwet’, ‘waterstof’, ‘warmtepomp’ en ‘hybride warmtepomp’. Teken aan de wand van wat jullie dit jaar het meest bezig houdt.

Nieuwe dingen doen

2022 was ook het jaar dat de Installatie Podcast echt doorbrak. Met 28 afleveringen hebben we inmiddels een interessante verzameling gesprekken met mensen uit de installatiebranche die al tienduizenden keer beluisterd zijn. Topper van dit jaar is de laatste: de podcast met de Haagse installateur Anouar Otmane is in een maand tijd bijna 200.000 keer beluisterd. Dat is gewoon een middelgrote stad.

Jullie wisten ons dit jaar ook weer goed te vinden met de Installatiefouten, die je hier in kunt blijven zenden. Daar gingen er ook weer 52 van live dit jaar. De best bekeken van dit jaar was deze rampketel.

Succes, groeien, en dan?

2022 gaat voor Installatie de boeken in als een jaar van succes en stevige groei. Dat doen wij niet alleen. Dat danken we aan lezers, bezoekers, adverteerders, video- en fotografen, redacteuren, media-adviseurs, drukkers, vormgevers en heel veel mensen en partijen die ik vergeet. Ik wil iedereen danken voor het vertrouwen, het bezoek.

We gaan ook in 2023 weer volle bak voor jullie aan de slag. De trouwe (online) abonnee gaat in ons Installatie Premium deel nog meer krijgen. Er komt ook een nieuwe instap abonnementsvorm. Er is weer een live ISH in Frankfurt, en we gaan weer verder met het maken van mooie en nieuwe dingen. Wanneer je daar over mee wilt denken: contact ons.

Ik wil de installatiebranche danken omdat zij het mooiste vak is, waarvan wij dicht op de huid mogen zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.