fbpx
Nieuws

Bufferzak en regentank: samen verder

SolarFreezer, leverancier van bufferzakken voor zonthermische warmtepompsystemen, en GEP, een producent van regenwatertanken, slaan de handen ineen: voortaan zullen ze samen de markt benaderen en samen nieuwe producten ontwikkelen.

“Het is vrij uniek dat twee gespecialiseerde bedrijven, een op het gebied van duurzaam verwarmen, de ander op het gebied van regenwatergebruik op deze manier gaan samenwerken. De samenwerking is niet alleen gebaseerd op het samen brengen van onze technologieën, wij delen ook dezelfde visie op duurzaam bouwen.”, meent Fred Prins, directeur GEP.

SolarFreezerRain

De samenwerking tussen de twee bedrijven bestond een paar jaar en het eerste product dat hieruit voortkwam is de SolarFreezerRain, een integrale oplossing voor duurzaam verwarmen en regenwater gebruik. De regenwatertank fungeert hierbij als thermische accu waarin warmte en koude kan worden opgeslagen. Inmiddels neemt de vraag toe en het systeem wordt in meerdere configuraties aangeboden zowel voor woning- als utiliteitsbouw, passend bij de behoeftes van de bewoners; een officieel partnerschap tussen de twee bedrijven was een logische volgende stap.

“Dit is een prachtige stap aangezien decentraal watermanagement en duurzame verwarming en koeling zeer belangrijke thema’s zijn als het gaat om duurzaam bouwen met zorg voor een gezonde natuurlijke leefomgeving”, zegt Jacques Mathijsen, directeur SolarFreezer BV. “Naast dit eerste concrete project is het de bedoeling dat de samenwerking tussen beide bedrijven gaat leiden tot meer betekenisvolle innovaties.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.