fbpx
Nieuws

Ecolution Solo wordt Spaarpomp

De compacte ventilatiewarmtepomp van Inventum gaat Spaarpomp heten, en komt medio 2018 op de markt. Aanvankelijk kondigde de fabrikant aan dat de compacte versie van de Ecolution Solo dit jaar nog op de markt zou komen. Dit meldt Inventum op haar site.

De ventilatiewarmtepomp is een hybride warmtepomp en werkt samen met een reguliere hr-ketel. De warmtepomp onttrekt warmte uit de afgezogen ventilatielucht, en geeft deze af aan het cv-systeem.  De techniek mikt vooral op bestaande bouw.

Meer aanbieders

De toestelfabrikant uit Houten produceert de ventilatiewarmtepomp op dit moment als Warmtewinner voor energieleverancier Eneco, maar gaat er nu zelf ook mee de markt op. Het toestel is een compacte versie van de Ecolution Solo, die in 2012 werd geïntroduceerd. Door ISDE-subsidie van €1400 wordt het toestel aantrekkelijk als duurzaam alternatief voor de mv-box. Naast Eneco en Inventum stort ook Nuon zich op deze techniek: het bedrijf brengt de Savent van Nibe via Feenstra op de consumentenmarkt. Dit product was op de installatievakbeurzen dit najaar ook volop te zien.

Steun voor de ketel

Voordeel van de techniek is dat de ketel voorzien wordt van een basiswarmte uit de terugwinning, en daardoor langer mee gaat. Ook wordt een gasbesparing gerealiseerd. Inventum mikt met de techniek vooral op woningen waarin een mv-box vervangen gaat worden. Volgens de fabrikant kan een woningeigenaar met de techniek twee labelstappen maken. Afgevoerde lucht van 20 graden wordt naar buiten gebracht met een temperatuur tussen de 3 en 7 graden. Met die warmte kunnen via de compressor/verdamper temperaturen tot 60 graden worden geproduceerd, die een ondersteuning vormen voor de cv-ketel.

1 reactie op “Ecolution Solo wordt Spaarpomp

  1. Wim schreef:

    Wij hebben een lucht water warmtepomp all electric. Werkt de Spaarpomp daar ook mee? We hebben nu mechanische ventilatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.