fbpx
Nieuws

HoCoSto, Linthorst Techniek en Tecco Techniek gaan verder als Linthorst World. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Met de nieuwe naam wil het bedrijf uitstralen dat het alles in huis heeft om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Warmteleveringsbedrijf Wij Maken Energie, dat vanaf de oprichting in 2017 al onderdeel was van Linthorst, heet voortaan Linthorst Energy.

Tecco is als ontwerpend installateur vooral actief in de utiliteit. Het Limburgse familiebedrijf is sinds   maart 2022 onderdeel van de Linthorst Groep. HoCoSto is een familiebedrijf uit Zundert, dat bekend is van ondergrondse warmtebuffersystemen, maar eind 2022 failliet ging. Na het nemen van een meerderheidsbelang in januari dit jaar door Linthorst, maakte HoCoSto een doorstart.

Spraakmakende projecten

HoCoSto heeft een aantal spraakmakende projecten op zijn naam staan. Zo kreeg het dorp Nagele een ondergrondse buffer van Hocosto. En verder werd de techniek toegepast bij onder meer bij deze proefwoning in Helmond en bij dit kindcentrum in Boekel.

Linthorst World bestaat nu uit vijf elkaar versterkende partners: totaalinstallateurs Linthorst Techniek en het Zuid-Limburgse Tecco Techniek, het Linthorst Techno Centre als ontwikkelaar van hoogstaande technologie met gepatenteerde ontwerpen, HoCoSto voor gepatenteerde thermische buffertechniek en Linhorst Energy als warmteleveringsbedrijf.

Techno Centre

Als vijfde tak aan de boom van Linthorst World zit het Linthorst Techno Centre als ontwikkelaar van hoogstaande technologie met gepatenteerde ontwerpen.

“Van de ontwikkeling van nieuwe technologie en nieuwe grootschalige energiesystemen tot het realiseren van de installatie, het beheren van de techniek tot en met de productie en levering van warmte bij de bewoners: Linthorst World heeft alles in huis om zijn missie te verwezenlijken”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.