fbpx
Nieuws

Intergas in Amerikaanse handen

De grootste Nederlandse fabrikant van CV-ketels komt in buitenlandse handen. Het Amerikaanse Rheem heeft Intergas uit Coevorden gekocht.

Intergas is nu nog eigendom van de investeringsmaatschappijen Herenweg Holding en Bregal Freshstream. Eerder waren De Hoge Dennen Capital en Breedinvest, de investeringsmaatschappijen van Blokker en de familie De Rijcke aandeelhouder van de Drentse ketelfabrikant. Intergas blijft onder eigen naam vanuit Coevorden verwarmingstoestellen produceren.

Marktleider in cv-ketels

Intergas is marktleider in Nederland op het gebied van CV-ketels. Het bedrijf is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor 160.000 van de ruim 460.000 verkochte cv-toestellen in Nederland. De ketelfabrikant heeft een omzet van 145 miljoen euro en 300 medewerkers. Een steeds groter deel van de productie in Coevorden gaat tegenwoordig de grens over. Alleen al hiervoor wil Intergas de productiecapaciteit binnen enkele jaren opschroeven naar 500.000 toestellen op jaarbasis. Janno de Haas, sinds twee jaar CEO van Intergas, is blij met de overname. Hij ziet vooral de internationale groeimogelijkheden voor de Drentse fabrikant. “Rheem snapt onze core business en groeiambitie.” In Nederland zal op lange termijn de verkoop van CV-ketels dalen.

Rheem, onderdeel van Paloma Rheem Global, is een familiebedrijf, dat in meer dan 50 landen met verschillende merken actief is. Rheem heeft haar hoofdzetel in Atlanta, een omzet van 4 miljard euro, en heeft wereldwijd 7000 medewerkers. Rheem, een van de grotere toestelfabrikanten in de Verenigde Staten, is op haar beurt sinds 1988 onderdeel van Paloma Rheem Global, dat haar hoofdvestiging in Japan heeft.

Doorgroeien in VS

Intergas biedt Rheem weer grip op de Europese markt, want op het Europees vasteland waren de Amerikanen niet actief. Intergas kan door de overname internationaal doorgroeien, met name in de Verenigde Staten. De ketelfabrikant uit Coevorden heeft al enige tijd een verkoopkantoor in de Verenigde Staten. Ook is Intergas erg actief in het Verenigd Koninkrijk. In het buitenland is de Nederlandse HR-techniek nog steeds erg populair.

Rheem ooit in Friesland

Overigens is Rheem geen onbekende in Nederland. Het Amerikaanse merk, opgericht in 1925, kwam in 1968 naar Nederland, nadat bij Slochteren de aardgasbel werd ontdekt. Het bedrijf had lang een vestiging in het Friese Bergum. Deze fabriek sloot in 1983.

Van de grootste ketelfabrikanten van ons land (Nefit/Bosch, Remeha, Intergas, Vaillant, Atag) heeft alleen Remeha via haar moederbedrijf BDR Thermea haar hoofdvestiging in Nederland (Apeldoorn). Vaillant en Nefit/Bosch zijn in Duitse handen. Het Achterhoekse Atag kwam in 2014 in Italiaanse handen. In Tiel produceert Itho Daalderop nog cv-ketels, al gaat deze fabrikant zich meer op warmtepompen richten.

23 reacties op “Intergas in Amerikaanse handen

 1. G. de Waal schreef:

  En zo wordt Nederland verkocht. Dank u heer Rutte!

  • MarkS90 schreef:

   Wat heeft Rutte met Intergas te maken? Niets toch? Ik kocht al geen ketels van dit merk maar na vandaag ga ik anderen ook geen Amerikaanse ketel meer aanbevelen.

 2. Erik v Egmond schreef:

  Beste de Waal

  Je hebt zooooo gelijk….
  Als Rutte Unilever of shell hoort wordt ie helmaal blij… We wonen in een enorm industriegebied met z’n allen. De grootste zeesluis word gebouwd in ijmuiden, Schiphol moet uitbreiden naar Almere, Rotterdam en Amsterdam hebben
  vliegveld en zeehaven waar schepen op stookolie de lucht vervuilen en de vliegtuigen accijnsloos tanken, maar als ik met m’n vw t4 de stad inrijdt heb ik een boete te pakken. Goed geregeld Rutte applaus voor jou! Nederland in de etalage, Chinezen erin helemaal goud zeg ik.

  • jos schreef:

   Nederland wordt verkocht .Kortom de Politiek verkwanselt Nederland in snel tempo .Waarom loopt het pensioen accoord, gekoppeld aan de AOW al tijdenlang zo stroef .Het antwoord is simpel .We halen nog steeds netto per jaar teveel mensen binnen onder invloed van de linkse politieke partijen, die doordrammen met praat, laat nog meer mensen Nederland binnenstromen. Puur Onverantwoordelijk gedrag. .In 1996 hadden we het liedje 15 miljoen mensen , we gaan nu richting de 18 miljoen mensen .Nederland wordt onbetaalbaar voor de hardwerkende Nederlander .We moeten met z,n allen teveel opbrengen omdat 60 % van de immigranten die binnenkomen nooit zal werken .Zijn harde realistische cijfers , heeft niets met politieke voorkeur te maken , maar we merken met z,n allen dat de broekriem steeds meer strakker moet . Sparen lukt niet of nauwelijks meer .Kosten/belastingen blijven maar stijgen .Veel mensen halen werkend na jarenlang dienstverband op dit moment hun AOW leeftijd al niet meer omdat ze te lang moeten doorwerken van de belastingdienst als Euro-werkslaaf van de onze maatschappij en de EU , zijn uitgeblust of worden d.m.v. slinkse methoden door managers weggetreiterd omdat ze minder productief en bedrijfsmatig te duur worden in kosten/baten berekeningen van ondernemingen .Dit soort crazy situaties binnen de Nederlandse economie zijn totaal niet nodig geweest, als de Politiek de juiste beslissingen hadden genomen de afgelopen decennia .Wordt wakker politiek den Haag !! , beperk juist immigratie , de lasten voor de bevolking worden te zwaar , zeker nu we met z,n allen ook de schade in Groningen moeten opbrengen uit o.a. belastinggelden en ook nog moeten gaan verduurzamen ?? , zal er wel weer een belasting(verhoging )bijkomen .

   • Henk schreef:

    Eindelijk iemand die realistisch is, niemand kwetst en het tot de bodem snapt door feiten te benoemen. Bravo Jos!

    • jos schreef:

     Dank je wel Henk,

     Ik durf m,n mond open te trekken , nu ik zie dat de politiek in snel tempo Nederland in de uitverkoop zet. Een bedrijf als Intergas moet je niet in Amerikaanse handen willen ,maar juist als politiek den Haag ondersteunen m.b.t. b.v. ontwikkeling waterstofketels voor Nederlandse markt .We zitten aan de vooravond van een enorme energietransitie die door Gemeenten ingezet gaat worden onder druk van politiek den Haag. Waterstof in mengvorm is schoner in uitstoot dan al die warmtepompen bij elkaar , maar de politiek doet er niets mee , ze lopen nota bene dure warmtepompen te promoten i.p.v. schonere waterstofmogelijkheden mee te helpen ontwikkelen .

     De politiek onder leiding van dhr Rutte focust zich kapot op grote bedrijven als Unilever,Shell etc , worden allemaal uit de wind gehouden .Midden en kleinbedrijf worden continue al jarenlang benut om zoveel mogelijk alle lasten op de schouders te nemen om heel Nederland aan het eten te houden .Als ik dan zie dat Rahma el Mouden , een Marokkaanse onderneemster , dhr Rutte vraagt eens te kijken naar de lasten van het Midden en klein bedrijf in WML op zondag van Rick Nieman en ze geen antwoord krijgt , dan zegt dat genoeg .Als ik dan zie dat onder zijn leiding nog teveel immigranten binnenkomen, die jarenlang onderhouden moeten gaan worden , die Midden en kleinbedrijf nog meer lasten bezorgen (want belastingen zullen weer verhoogt worden , reken maar, hoe meer mensen ,des te meer kosten ) , dan is de lol ervan af om überhaupt nog een je best te doen , want netto hou je als ondernemer met oplopende kosten en een mega zwaar belastingpakket steeds minder over. Midden en kleinbedrijf is de platgemolken sector (motor van de samenleving) aan het worden , terwijl vooral vele kleine ondernemers teveel uren moeten maken om nog een inkomen over te houden om hun gezin te onderhouden . Als Nederland blijft volstromen met immigranten, dan zal Nederland blijven leegstromen met vooral bedrijven met technische know -how ,indien de politiek niet snel ingrijpt dan zal het Midden en kleinbedrijf (de motor van de samenleving )nog zwaarder belast gaan worden en zal deze motor kapot gaan.

 3. Mario schreef:

  Nuon liander Tata steel etc we verkopen ons heel Nederland aan het buitenland om vervolgens uitgemolken te worden en daarna weer terug te kopen tegen onzinnige bedragen en het weer op te bouwen WORD WAKKER!!!

 4. Jan schreef:

  Neeeeee intergas moet in Nederland blijven,maar ja we motten van het gas af en de rest van de wereld gaat lekker op gas door stoken .en kopen een intergas is een slimme set want ja markt verandert in Nederland dus ja dan maar verhuizen toch waar ze nog wel goed spul kunnen verkopen,en zo word alles naar de klote geholpen want een goede alternatief is er niet,of een mooie elektrische intergas ketel of een intergas warmtepomp of of of intergas op waterstofgas,ze kunnen betaalbare kwaliteit cv maken waarom dan geen betaalbare warmtepomp of op waterstofgas,

 5. Erik van Barneveld schreef:

  Intergas voor mij een prachtige ervaring geweest ,een mooi en goed doordacht product. waar kwaliteit trots service en hardwerkende mensen centraal staan.
  Ik werk er nog dagelijks met de betrouwbare producten van intergas.

 6. frank schreef:

  In NL halen we de neus op voor onze eigen HR ketel. Terwijl de potentie in het buitenland groots is. Het draait om schaalgrootte. Enkel voor onze markt produceren kan simpelweg niet meer uit. Goede stap dus en met fonkelnieiuwe fabriek lijkt het niet dat intergas uit ons land gaat verdwijnen.

  • e installateur schreef:

   dat hebben er meer gedacht echter deze panden zijn toch meestal gehuurd enz.
   tijd voor de NEXIT als je het mij vraagt en stoppen met verkopen aan wazige buitenlanders !

 7. Piet schreef:

  Een beetje slim bedrijf zo als wij of als je een goede monteur ben verlaat dan snel Nederland de prijzen en werk over de grens is stukken beter .Nederland is voorbij

 8. Van hal schreef:

  Aan dit merk ketel vanaf 2014 heb ik het fijnste aan gewerkt wat onderhoud en degelijkheid na 46 jaar dienst verband van alle merken die ik ben tegengekomen oud service monteur Breeman genemuiden

 9. Rian schreef:

  Mwoa, het zijn zeker geen slechte ketels maar het is ook geen ketel dat je zegt waauw. Veel gas lekkages op pakkingen wat eigenlijk niet zo mogen. Kraken en tikken std verhaal, zelfs met vet.
  Maar goed alles word verkocht nefit is ook kommer en kwel met de trendline, atag deed het erg goed met de A en E serie, wel vaak pech met de 3weg kleppen, de nieuwe i28 en i36 lijkt een verbetering te zijn maar Siemens krijgt het weer voor elkaar om slechte printen te maken…
  Tja we gaan van het gas af, hoe? Begin maar te sparen als je een koophuis hebt. De regering is onverbiddelijk. Uiteindelijk zal de wereld er wel beter van worden.

 10. Marcel schreef:

  He het is de Topline hoor. Geen nep nieuws ja, Daar hebben we de Amerikanen voor.

 11. e installateur schreef:

  nefit was altijd wel goed, en wat goed is moet je laten hangen ..
  dus ik stook lekker verder met mijn nefit turbo en nefit ecomline excellenten ..
  p.s. wat is het klote he dat de vakbond en groen links zich bemoeid met onze VERPLICHTE, JAJAJA !!! arbeidsongeschiktheids verzekering !
  te belachelijk voor woorden, ik ben juist blij dat ik van zon megadure verzekering af ben !
  hebben die niks beters te doen ?
  waarom ben ik zelfstandig denk je ?
  ze vergissen zich door al die nep zzp ers die bij post nl werken !! (EN andere “bedrijven”)

 12. Caro schreef:

  We kennen de Amerikanen nu wel een beetje op belanghebbend vlak. 1=opkopen 2=leegzuigen 3=laten knallen en vastgoed duur verkopen. En wij hier achteraf janken.
  Voorbeeld suncapital en v&d.

 13. jos schreef:

  Beste Caro,

  Het is om te janken zoals je zelf al zegt , Nederlandse politiek doet te weinig om Nederlandse bedrijven te behouden , men kijkt alleen naar de multinationals , die worden op allerlei manieren uit de wind gehouden .Want daar zitten vaak de toekomstige banen voor de heren en dames politici .De politiek op dit moment en in de laatste decennia is veelal bezig in eigen belang , of ze proberen elkaar zoveel mogelijk onderuit te halen ,volk wordt zoveel mogelijk buiten spel gezet .Referendums b.v. moesten zo snel mogelijk verdwijnen , maar goed er is een referendum gehouden over de EU , bevolking wilde niet bij de EU , maar volk werd buitenspel gezet en onder invloed van de politieke overmacht kregen we toch een EU in de maag gesplitst .Slim ?? ,vul zelf maar in . Naar mijn mening is de politiek niet meer geloofwaardig. Teveel achterkamertjes politiek vind er plaats.
  De Nederlandse politiek verkwanselt Nederland volledig, is puur EU gericht .Onze pensioenen zijn voor een groot gedeelte vervlogen op de beurs in crisistijd .De politiek heeft destijds niet ingegrepen , lieten het gebeuren , en nu ineens moeten we langer doorwerken en worden pensioenen ingekort. Waar gaan we heen met Nederland ?.Dit ligt aan de politiek onder invloed van onze stemkeuze komende jaren ,Nederland zal indien meer en meer immigratie en steeds grotere bijdragen aan de EU plaatsvinden meer en meer verarmen. Ik hoop voor iedereen dat we straks niet met een wandelstok naar ons werk moeten .

  • Caro schreef:

   Jos…..
   helemaal met je eens over de politiek. Belanden of in het bankwezen, of bij een multinational.
   Waarom we het echter toelaten dat wij hier alleen nog maar een kennisland zijn en daarna onze producten verdwijnen en beheerd worden in het buitland is mij echter een raadsel. Denk ook dat het een op geld beluste zaak is. Individuen die binnen een goed lopend bedrijf snel rijk willen worden puur en alleen om eigen belang lijkt in Nl ook een ziekte te worden. En wij burgers klagen soms wel maar dat doe we graag thuis op de bank, op een verjaardag of tegenwoordig via het internet. De politiek weet dit natuurlijk en hebben niets te vrezen. Wat je ook stemt, dit houden ze nog heeeeel lang vol.

 14. jos schreef:

  Beste Caro,

  Klopt, reken er maar op, dat binnen nu en 10 jaar, Nederland nog meer verarmt is , door de te grote linkse overmacht zullen vooral Midden en Klein bedrijf en vooral de ouderen , die door keihard werken vermogen ( waar al jaren belasting over is betaald )hebben opgebouwd , nog meer belastingtechnisch worden uitgebuit t.b.v. Mee-eters en de EU . Politiek veranderen zal er namelijk niet veel, de linkse overmacht blijft is te groot . Emigreren wordt de oplossing . De hardwerkende.Nederlander wordt weg belast uit Nederland .Dit gegeven kunnen we dhr Rutte persoonlijk kwalijk nemen , onder zijn leiding wordt Nederland verkwanselt .

 15. jos schreef:

  Zaterdag 22 Juni.
  Beste Mensen,

  Vanmorgen gaat het los in de rubriek: “Onze belastingen rijzen de pan uit “in de Telegraaf
  Veel mensen reageren .Ik hoop dat de CEO “s van de bedrijven eerdaags in debat willen gaan op televisie met dhr Rutte, want er moet heel snel ,heel veel gaan veranderen in Nederland, want eigenlijk lopen we al achter de feiten aan en je ziet dat Den Haag de regie begint kwijt te raken door het blijven verzinnen van belastingen de laatste tijd .Sinds de invoering van de Euro en 9/11 is Nederland aan het modderen gegaan . Veel mensen hebben al jaren niet of nauwelijks een hoger inkomen, maar systematisch worden kosten en belastingen opgeschroefd met daarbij nog ontwikkelingen, die iedereen extra heeft gekost .Wat hebben we de afgelopen 20 jaar zoal meegemaakt? .Computers en mobiele telefoon deden hun intreden , iedereen doet mee met aanschaf en abonnementen .De gulden werd ingewisseld voor de euro , wat alle Nederlanders/bedrijven heel veel geld extra heeft gekost , want bij aanvang werd verkeerd omgerekend , iedereen zat terug te rekenen in guldens. Aanslag 9/11 was het begin van een wereldwijde crisis, veel mensen werden ontslagen of werk werd overgenomen door Oostblokkers met lage uurtarieven , waardoor Nederlandse uurtarieven ZZp,ers tegen de lage Oostblokkers uurtarieven als antwoord vooral in de bouwsector netto onverantwoord laag werden met oplopende kosten en belastingen , rente op spaargeld werd minder en is op dit moment niets meer, Aandelen beurs crashte in 2008 waardoor veel pensioeninleg is vervlogen, daarbij werden de gemeentelijke belastingen , de overheidsbelastingen, waterschaps-belastingen heffingen etc, (zorg )verzekeringen systematisch verhoogd met daarbij komend ook nog o.a. belasting op water /energie , verhogingen b.t.w tarieven op arbeid en op uw dagelijkse boodschappen en dure autobrandstof . Ik denk persoonlijk dat een grens is bereikt voor de hardwerkende Nederlander .Het Feit wat den Haag voor ons verzwijgt > Nederland is door immigratie overbevolkt geraakt en de bijkomende oplopende kosten daarvoor met daarbij de kosten onze eigen Vergrijzing rijzen de pan uit omdat veel immigranten levenslang moeten worden onderhouden , zonder iets bij te dragen aan de samenleving . ,Ik hoop dat de politieke overmacht in Nederland dit vaststaand Feit gaat inzien , want anders , door nog meer immigratie toe te staan (dit wil de politieke overmacht) , wordt de economische situatie onhoudbaar en gaan heel veel Nederlanders en Nederlandse (top)bedrijven ,Nederland verlaten , zeker nu ook nog een verduurzaming met de nodige hoge kosten voor de meeste Nederlanders /bedrijven aangekondigd staat., die eigenlijk voor de meesten op dit moment al niet meer financieel te behappen is .

 16. jos schreef:

  Beste Mark S90,

  De economische situatie /realiteit is een feit , heeft niets met je persoonlijke mening over de Telegraaf te maken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.