fbpx
Nieuws

Op afstand uitlezen ketel met losse module

Een losse module die eenvoudig is aan te sluiten op de meeste typen cv-ketels en meldingen uit de ketel naar het installatiebedrijf stuurt, met dat product wil het jonge IT-bedrijf insmart de wereld veroveren. De belofte: installateurs kunnen zo op eenvoudige wijze preventief onderhoud uitvoeren.

Het gaat om een kleine module die de monteur in een paar minuten met de ketel kan verbinden. Daarna scant hij de QR code op de module en vult de ketelgegevens in op het webformulier. De module verbindt automatisch met het mobiele netwerk en gaat informatie versturen.

Beter voorspellen

De data die de module doorstuurt verschijnen op de webapplicatie C.V. Monitor van de installateur. Het gaat om meldingen over dalende waterdruk, een verslechterd expansievat of ionisatiewaarde. Installatiebedrijven kunnen op deze manier veel beter voorspellen of er een onderdeel defect raakt en onderhoud inplannen, waardoor het aantal keer dat een monteur moet invliegen in de avond of het weekend een stuk kleiner wordt.

De insmart module ondersteunt ketels van Nefit en ketels die het OpenTherm protocol ondersteunen (de meeste ketels van Intergas, Remeha en een deel van Vaillant). Ook oudere typen ketels en ketels met een aan/uit thermostaat kunnen aangesloten worden. Hoewel de insmart module nu alleen nog cv-ketels uitleest, zullen in de toekomst ook warmtepompen en zonnepanelen toegevoegd worden, aldus het bedrijf

‘Makkelijk terugverdiend’

De module kost 35 euro exclusief btw en vervolgens kost een abonnement 1,70 euro per maand per aangesloten ketel. “U kunt met u huidige team van service monteurs meer klanten gaan helpen, dus met dezelfde kosten kunt u veel meer omzet draaien. Dat is in het kort hoe de C.V. Monitor zichzelf snel terugverdient”, aldus het bedrijf. De C.V. Monitor is te integreren in het ERP-systeem van de installateur. Dit betekent bijvoorbeeld dat het klantnummer automatisch opgehaald wordt uit het ERP-systeem.

Insmart is zeker niet het enige bedrijf dat voorspellende onderhoudssoftware en sensoren levert. De grote onderhoudsbedrijven hebben allemaal al wel een eigen platform en daarnaast zijn er diverse fabrikanten die hun eigen voorspellende software en sensoren leveren. Insmart lijkt zich vooral op de middelgrote installatiebedrijven te richten.

3 reacties op “Op afstand uitlezen ketel met losse module

 1. Sjaak schreef:

  Opmerking; de minimale door de fabrikant opgegeven vereiste onderhoudstermijn mag niet overschreden worden

 2. robert schreef:

  goede mogelijkeheden voor een niet al te hoge prijs
  wel benieuwd naar de datloggingmogelijkheden van grotere tydsbestekken

 3. Johan schreef:

  Dus is het monitoren en niet beheren. Dus geen mogelijkheden om instellingen in de cv-ketel te wijzigen op afstand?

  Cv-ketel monitor wint startupprijs

  Een slim tooltje om cv-ketels op afstand te beheren, heeft een prijs voor start-ups in de wacht gesleept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.