fbpx
ISH 2019

Meer monoblock bij Remeha

Remeha komt met twee nieuwe monoblock lucht/water warmtepompen. De Neptuna en de Eria Tower, die eerder alleen als splituitvoering werden verkocht, krijgen hiermee mono-broertjes, waarbij de koudemiddelen in het buitendeel verwerkt zitten.

Bij een monoblock zitten verdamper en condensor in de buitenunit verwerkt, waardoor geen transport met koudemiddel plaats hoeft te vinden. Hierdoor is zo’n warmtepomp ook te installeren door monteurs zonder f-gassen-certificaat.

De splituitvoering van de Neptuna, die al wat langer op de markt is, kenmerkt zich door het grote bereik: ze zijn verkrijgbaar tot een vermogen van 27 kW. De Eria Tower splitversie is leverbaar met een vermogen tot 16 kW, en heeft een geïntegreerd boilervat van 180 liter.

Vermogens

In de mono-uitvoering is het vermogen wat teruggeschroefd. Zowel de Neptuna als de Eria Tower zijn verkrijgbaar in een vermogensrange van 6, 8 en 11 kW. Beide warmtepompen zijn terug te moduleren tot 30%.

Net als de Tzerra HP, de hybride monoblock warmtepomp van Remeha (met Tzerra Plus-ketel), heeft de Neptuna in het binnendeel een geïntegreerd buffervat van 40 liter. Het binnendeel van de Neptuna is een wandmodel, de Eria Tower staat op de grond.

Stille modus

De Eria Tower beschikt over een ventilator op basis van ‘Blue Fin’ materiaal, die beter bestand is tegen corrosie. Daarnaast heeft de buitenunit een ‘stille modus’ die bijvoorbeeld in de nacht ingeschakeld kan worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.