fbpx
Nieuws

Nieuwe projectserie voor Atag

Atag vernieuwt haar projectenserie CV-ketels. De A-serie van de CV-ketelfabrikant maakt plaats voor de P-serie. De CV-ketels voor de corporatiemarkt zijn leverbaar in een combi CW 3, 4 en 5 uitvoering, meldt het bedrijf op de BouwBeurs in Utrecht.

De A-serie is een projectenversie van de i-serie die het bedrijf vorig jaar introduceerde op de VSK. Waar de i-serie zich vooral op de particuliere markt richt, zal de P-serie zich richten op de corporatiemarkt. Het toestel moet onder meer de strijd aan gaan met de Xtreme van Intergas, die op dit moment het hoogste tapwaterrendement in de markt heeft.

Rvs-wisselaar

Het toestel heeft net als de i-serie de nieuwe compactere rvs-wisselaar iCon. Deze heeft een hoger tapwaterbereik dan de voorgangers (tot 19,1 l/min op 40˚C). Met het compacte formaat (44 x 70 x 27,5 cm) past het toestel in principe in een keukenkastje. Enig verschil is de bedieningsinterface, die voor de P-serie een stuk eenvoudiger is.

Hybride

De drie versies zijn allemaal in een versie te verkrijgen met de eigen rookgasafvoerwisselaar Economizer.  De toestellen zijn standaard met concentrische rookgasafvoer geleverd. Het toestel is ook warmtepomp-ready: dit betekent dat hij in een hybride opstelling geplaatst kan worden met de Energion-warmtepompen die Atag nu via het nieuwe Italiaanse moederbedrijf Ariston Thermo in het programma heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.