fbpx
Nieuws

Podcast: Run op hybride warmtepomp

De vraag naar hybride warmtepompen explodeert. Op de VSK interviewde Frans Reichardt twee specialisten: Rick Bruins van Remeha en ondernemer Pieter Reijnders, die met een fysieke winkel in Haarlem op dit moment een grote toeloop heeft. Hoe gaat de hybride route lopen, en wat valt op bij het kopersgedrag van consumenten?

De vraag naar hybrides is de afgelopen tijd vertienvoudigd, merken ze bij Remeha. Dit heeft alles te maken met de hoge gasprijs, de verhoogde subsidie en de aankondiging van minister Hugo de Jonge dat er normering op de totale verwarmingsinstallatie aan gaat komen.

Rick Bruins van Remeha vindt het hybride-plan van minister De Jonge een uitstekend initiatief: “Een goede, realistische en haalbare oplossing, waar de consument ontzettend gelukkig van wordt, omdat een hybride de energierekening flink omlaag brengt.”

Ook Pieter Reijnders heeft een Experience Center in Haarlem waar mensen kunnen ervaren hoe het is om een hybride warmtepomp in huis te hebben. “Ruim 80% van de mensen die hier binnen komen, kopen ook daadwerkelijk een warmtepomp”, zegt Reijnders. “Ze hebben vaak eigenlijk al een beslissing gemaakt, maar willen vaak in de winkel toch nog even luisteren hoeveel geluid een warmtepomp maakt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.