fbpx
ISH 2021

Remeha stapt in de airco’s

Remeha stapt ook in de markt van de koeling. Met de Diva komt het Apeldoornse bedrijf met een mono- en multi-split programma voor zowel woningbouw als utiliteit. De markt van airconditioning groeit als kool. Afgelopen jaar schreven airco-leveranciers recordorders. Klassieke cv-ketelfabrikanten ontpoppen zich steeds meer als totaalaanbieders.

Mono-split en multi-split

Het programma van Remeha bestaat uit mono-split en muli-split voor de residentiële markt, waarmee zowel verwarmd als gekoeld kan worden met een hoge wandcassette. De mono-split is in een 2,5, 3,5 en 5 kW uitvoering beschikbaar. Voor de commerciële markt is er ook nog een 7 kW hogewand cassette. Met multi-split kan op één buitendeel met meerdere cassettes tot 12 kW koelvermogen worden gerealiseerd.  Voor winkels en kantoren heeft Remeha een mono en multi-split programma met binnendelen, plafondcassettes, plafondonderbouw/wand-modellen en kanaalinbouw (mono-split).

De koelingsapparaten van Remeha maken gebruik van het koudemiddel R32. Dat is een koudemiddel dat een stuk milieuvriendelijker is dan R410a, dat nu nog veel wordt toegepast. Door de milieubelasting wordt dit koudemiddel echter uitgefaseerd. Veel warmtepompfabrikanten stappen nu ook over naar R32.

Bediening met app

Bediening kan met de klassieke afstandsbediening, of met een bedraade controller. Remeha komt later dit jaar ook met een Air Connect App, zodat gebruikers de airco ook via de smartphone kunnen bedienen. Bij de airco’s worden ook opstelbalken en ophangbeugels geleverd. De airconditioning gaat via de reguliere groothandel verkocht worden.

Trend: meer airco’s

De aircomarkt is in beweging. Het afgelopen jaar zagen fabrikanten een recordstijging van de afzet. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de hittegolven die Nederland voor de kiezen kreeg. Daarnaast wordt de splitunit ook nog wel eens ingezet om woningen te verwarmen. Er is een duidelijke beweging van airconditioning richting w-installateur. Was de koeltechniek altijd het specialisme van de hierin gespecialiseerde vakinstallateur; de klassieke totaalinstallateur biedt steeds vaker airconditioning aan. Hiervoor moeten deze bedrijven wel hun F-gassen certificering halen. Ook de w-groothandel, zoals Wasco en Rensa, biedt steeds meer airco-merken. Deze distributierol voor de werktuigbouwkundig installateur lag voorheen vooral bij de koeltechnische speciaalhandel. Vorig jaar werd bekend dat ook Vaillant met een aircolijn komt.

Check hier de installatietrends voor 2021

Ook afleversets warmtenetten

Afleverset voor warmtenet.

Remeha breidt haar assortiment hiermee nog verder uit in de breedte. Naast cv-ketels en zonneboilers, is het bedrijf door de overname van Techneco steeds actiever op het gebied van (hybride) warmtepompen. Deze maand wordt de hybride Elga Ace Europees geïntroduceerd. Daarnaast stort het Apeldoornse bedrijf zich ook de afgiftesets voor warmtenetten. Met de RemaBox heeft het bedrijf ook afleversets voor verwarming en tapwater bij warmtenetten en collectieve systemen in het gamma.

3 reacties op “Remeha stapt in de airco’s

  1. h. jacobs schreef:

    eindelijk een serieus bedrijf in de aziatische airco wereldh.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.