fbpx
Badkamer in beeld

60 liter douchebeleving per minuut

Dit is geen douche, maar een life spa. Een ‘multisensorische douche-ervaring voor unieke momenten van well-being‘ (citaat persbericht). Slechts weggelegd voor de happy few en alles behalve waterbesparend (zie onder), maar wel een toonbeeld van wat met douchetechniek allemaal wel niet kan. Video onder artikel.

AquamoonATT is het nieuwste paradepaardje van Dornbracht, de high-end douchespecialist uit Midden-Duitsland. Het bedrijf prijkt al jarenlang mag prijken in de hoogste techniek en designregionen in badkamerland. Naast designklassiekers als de Tara, is het bedrijf al ruim 10 jaar bezig met het ontwikkelen van digitaal aangestuurde douchesystemen, waarbij de sky the limit is.

Pionier in E-douchetechniek

ATT techniek van Dornbracht met verschillende ‘waterbars’.

Dornbracht introduceerde de ATT (Ambiance Tuning Techniek) al een kleine tien jaar geleden met de eerste regendouche die al bijna een doorsnee van een meter had. Een van de bekendste plekken in Nederland waar de techniek werkend staat, is de wellnesskelder in het Amstel Hotel. Technisch betekent dit systeem, verkrijgbaar in vele maatwerkvarianten, dat de ventielen van de waterdoorvoer digitaal worden aangestuurd. Naast een dikke waterleiding en grote afvoer herbergt dit systeem dus een complex stukje E-techniek die zich bijna laat meten met een beetje serverruimte.

De techniek maakt het mogelijkheid om volume, kracht, temperatuur maar ook kleur, geur en audiovisuele elementen aan de douchebeleving toe te voegen. En daarmee legde Dornbracht toen al de basis van wat we nu ook in meer toegankelijke doucheoplossingen zien: personaliseren, digitaliseren en wellness in de eigen badkamer.

Muziek, kleur, geur

Dankzij een open IP-gebaseerde interface kan AquamoonATT geïntegreerd worden in andere digitale netwerken. Zo kan de douche-ervaring worden uitgebreid met bijvoorbeeld de favoriete muziek van de gebruiker of andere persoonlijke voorkeuren zoals licht. Uiteraard ontbreekt de Smart Water-app niet. Aquamoon voegt hier ook nog eens esthetische architectuur en minimalistisch design aan toe. Én touchdisplays versus de druk en draaiknoppen uit de eerste ATT-generatie.

Embrace

De gebruiker kan kiezen uit verschillende choreografieën, met regenbuien, watervallen, vernevelingen en een volledige hulling in water: vergelijk het met een hele grote emmer na het saunabezoek die op schouderhoogte kruist.  Voeg daarbij een geuren en kleuren toe, en je weet niet wat je overkomt. De straaltypes heten onder meer: Tempest, Aqua Circle, Queen’s Collar en Embrace.

Leidingdiameter, ketel en €€

Niet schrikken: voor deze geavanceerde douchebeleving en mentale ervaring mag de eigenaar wel minimaal 30.000 euro neertellen. Exclusief installatie. En met de 60 liter per minuut mag er naast wat leidingwerk en afvoer van enige diameter, ook nog wel een aparte opwekker met forse opslag geïnstalleerd worden. Voor wie dat boven de pet gaat, zagen we op de ISH, zie filmpje hieronder, ook nog een sobere variant bij Grohe. De Aquasymphony, al lang en breed verkrijgbaar, heeft een vanaf-prijs van ‘slechts’ 23.000 euro. Met een debiet van 25 liter/minuut red je het dan misschien ook net met een kleinere cascade van CW5 toestellen. En met een douche-wtw wordt krijgt het zowaar nog een duurzaam randje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.