fbpx
Nieuws

Intergas blijft cv-keteltest aanvoeren

De 5 best geteste cv-ketels van 2018 zijn dezelfde als 2017.  Intergas mag dankzij haar Xtreme 36 CW5 (eindoordeel 7,9) weer een jaar lang als enige het predicaat Beste uit de Test dragen. Dit blijkt uit de nieuwste herziening van de Consumentenbond van haar jaarlijkse cv-keteltest. Deze is gepubliceerd in het novembernummer van de Consumentengids.

Remeha levert het beste CW 3 en CW 4 toestel met de Tzerra Plus (24 en 28 kW). De i36EC van Atag en de EcoTEC Exclusive CW5 van Vaillant (CW5) sluiten de ongewijzigde top 5, allen met een 7,7 op het rapport. Alle 29 toestellen scoren voldoende: de conclusie is dan ook dat er geen slechte toestellen worden gemaakt, en dat de onderlinge verschillen in details zitten. Het blijkt wel weer: vooral de kwaliteit en het vakmanschap van de installateur maakt het verschil.

Beste getest

De Intergas Xtreme 36 dankt de topnotering in de test aan de extra rookgaswisselaar die het sinds vorig jaar heeft toegepast. Hierdoor scoort het toestel erg goed op tapwaterrendement: het toestel van de fabrikant uit Coevorden verbruikt het minste om water te verwarmen. Verder heeft het toestel volgens de consumentenorganisatie een laag minimum vermogen. De CW3 en CW4 versie van dit toestel komen eind dit jaar beschikbaar, maar zijn nog niet meegenomen in de test. De verwachting is dat deze beide toestellen wel hoge ogen zullen gooien.

Drie nieuwe toestellen

Er mochten dit jaar drie nieuwe toestellen snorren in het Consumentenbond-lab. Vaillant (EcoTEC Plus CW4) en de CW 5-variant van Nefit Proline NxT scoren gemiddeld. De nieuwe Calenta Ace van Remeha is de nieuwe hekkensluiter (testoordeel 6,2). Opvallend omdat het toestel dat het opvolgt, de Calenta 40c tot de top 5 van toestellen in de hoogste tapwaterklasse wordt gerekend. Volgens de Consumentenbond scoort het toestel minder op stabiliteit en wachttijd van het warme water. De Tzerra Ace, die de Plus opvolgt, is daarentegen niet extra getest door de Consumentenbond. Wel is de Ace in de testresultaten gelijkgesteld aan de drie varianten van de voorganger, ondanks het feit dat dit toestel een nieuwe branderautomaat, buitenvoeler en weer een display heeft. Voormalig leverancier van de Consumentenbond-topper Atag is met de i36EC (eindoordeel 7,7) net zoals in 2017 het vierde toestel van Nederland, en de één na beste in de CW5-klasse.

De Top 5 volgens de Consumentenbond

Top 5 Type CW Cijfer
Intergas Xtreme 36 CW5 7,9
Remeha Tzerra M 24c Plus/Ace CW3 7,7
Remeha Tzerra M 28c Plus/Ace CW4 7,7
Atag i36 EC CW5 7,7
Vaillant EcoTEC Exclusive 25-35 CW5 7.7

 

Hybride test

De Consumentenbond test dit najaar ook combinaties tussen cv-ketel en warmtepompen, waarbij het ook kijkt naar welke warmtepompen matchen met bestaande installaties. De resultaten van de hybride-test worden begin 2019 verwacht.

12 reacties op “Intergas blijft cv-keteltest aanvoeren

 1. Henk schreef:

  Mooie prestatie van Intergas
  Alleen jammer dat de Extreem nergens te krijgen is

 2. Jan schreef:

  Henk je hebt gelijkt.. waarom een toestel selecteren die niet te krijgen is? En waarom wordt kwaliteit niet meegenomen? Apparaat moet tenslotte wel 15 jaar hangen en draaien.. wat doet het rendement na 15 jaar? Was zijn mogelijke reparatie kosten.. valt er te sleutelen aan de toestellen? Ben benieuwd… overigens zie ik vele toestellen die verkrijgbaar zijn niet in de test terugkomen.. onvolledige test dus?

 3. Andre schreef:

  Nergens te krijgen? WS verkoopt de Extreme al een tijdje. Kwaliteit? die is prima. Het is een opgeleukte HRe met een andere print en de opbouw warmtewisselaar is anders.

 4. R.H. HENSTRA schreef:

  Te krijgen is niks, te kopen wel

 5. D schreef:

  Bedankt voor deze nuttige reactie ….

 6. frits schreef:

  is de prestige cw 6 van Intergas ook getest eigenlijk?

 7. Eddy schreef:

  @frits
  Nee, die zit niet bij de 29 toestellen. Geen enkel CW6 toestel trouwens.

 8. WIL STRAVERS schreef:

  JA HOOR JAN , JIJ DOET ZEKER VEEL REMEHA . WIJ HEBBEN EEN PAAR REMEHA CV KETELS GEHAD MET STORINGEN EN WAS DIEP TRIEST PLASTIC HYDROBLOKKEN DIE ER ACHTER ELKAAR UITKNALLEN VAN DE 40 KW UITVOERINGEN . DE TZERRA VAN DE OUDERE TYPES , DIEP TRIEST HOOR . MAAR JA HET IS WAAR JE JE LEKKER BIJ VOELT TOCH ? GEEF MIJ MAAR INTERGAS EN WE HEBBEN NOG NOOIT ZO WEINIG STORINGEN GEHAD EN DE EERSTE TYPES DRAAIEN NOG REDELIJK NORMAAL SINDS 1999.

 9. MarkS90 schreef:

  Je hoeft niet te schreeuwen!

 10. Gerard schreef:

  Levertijd intergas exstreem valt best mee , vorig jaar besteld in september en toegezegd begin december dit jaar . Is dit exstreem ? Of mijn geduld u mag het zeggen.

 11. Gerard de Zwart schreef:

  Levertijd intergas exstreem valt best mee , vorig jaar besteld in september en toegezegd begin december dit jaar . Is dit exstreem ? Of mijn geduld u mag het zeggen.

 12. Bert Haandrikman schreef:

  Wat een gezellige mensen hier, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.