fbpx
Nieuws

Platform HomeZero haalt investering binnen

Het Haarlemse verduurzamingsplatform HomeZero heeft een investering binnengehaald van The Sharing Group, dat daarmee een minderheidsaandeel verwerft.

Dat hebben beide partijen bekendgemaakt. HomeZero biedt commerciële klanten een whitelabel digitaal platform waarop consumenten een verduurzamingsaanbod kunnen krijgen. Eerste grote klant is de ANWB, die met ANWB Zon klanten helpt met advies, een dakscan, online schouw en een installateur. Mike Out, directeur van HomeZero, verwacht begin volgend jaar nog meer klanten bekend te kunnen maken.

HomeZero bestaat nu een jaar en het bedrijf biedt een digitale oplossing voor de hele klantreis. Het platform, dat Pico (Platform Installatie Capaciteit Optimalisatie) heet, richt zich niet alleen op zonnepanelen, maar ook op warmtepompen en isolatiemaatregelen.

Open platform

“Het is een open platform en we zijn nu ook met enkele grote installatiebedrijven in gesprek om hen een digitale oplossing te bieden die hun workflow optimaliseert.” Volgend jaar komt het platform ook beschikbaar voor kleinere en zzp-installateurs. Internationale uitrol is deel van de ambitie.

Daarin verschilt Pico van bijvoorbeeld Hoomie, zegt Out, omdat Pico onderdeel wordt van de eigen bedrijfsvoering, terwijl Hoomie een op zichzelf staand bedrijf (onderdeel Plieger) is aan wie de dienst van acquisitie en klantreis uitbesteed kan worden. Naast Pico biedt HomeZero ook een marktplaats waar kwalitatief hoogwaardige installatiebedrijven hun diensten aanbieden en waar consumenten kunnen kiezen welk installatiebedrijf er binnen een bepaalde termijn tijd heeft voor een klus.

Ervaring in installatiesector

Oprichters zijn Mike Out, Rens Hagen Hunter Koppen. Out heeft zijn ervaring opgedaan als Head of Product en Innovation bij Guidion en bij Evoyo. Hagen heeft als projectontwikkelaar veel kennis opgedaan binnen de installatiemarkt. Koppen brengt digitaliseringservaring mee van softwarebouwer Mendix.

The Sharing Group is een investeerder in startups in de energietransitie. Het investeerde onder meer in deelauto-bedrijf MyWheels en in EnergyZero en Hegg Energy. The Sharing Group-directeur Henri de Jong ziet HomeZero als een belangrijk onderdeel om de energietransitie te versnellen. “We zien dat mensen vaak wel willen verduurzamen maar simpelweg nog niet de weg weten te vinden naar de juiste oplossing of dit niet kunnen financieren. Samen met HomeZero kunnen we werken aan oplossingen die deze drempels wegwerken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.